Napila se pa napala dečka jer nije htio prespavati kod nje! Završili u pritvoru

Vrijeđali se međusobno

policija-

Ivica (25) i Marina (26) uhićeni su nakon svađe i fizičkog sukoba iza ponoći ispred stambene zgrade u Varaždinu, piše Danica.

Kako su tada bili dečko i cura, na sudu su završili zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Proglašeni su krivima i osuđeni, a mogli su proći i gore da im kao olakotna okolnost nije uzeta dosadašnja neosuđivanost.

Prema presudi, oni su lani u listopadu oko 1.30 sati ispred stambene zgrade u Varaždinu počinili psihičko i fizičko nasilje jedno prema drugome, zbog čega je morala intervenirati i policija.

“Marina je pod utjecajem alkohola od 1,06 promila vikala, galamila te vrijeđala dečka Ivicu riječima: “Je*o ti bog mater” i slično. Nakon toga ga je udarila rukom po tijelu, na što ju  je Ivica odgurnuo tako da je pala na tlo te joj rekao da je kurva i drolja.

Živi s roditeljima

Kad je Marina ustala, nekoliko puta je nogom udarila u njegovo vozilo, kojom prilikom je na zadnjem poklopcu nastalo oštećenje u vidu udubljenja. Dakle, počinili su psihičko nasilje koje je kod žrtava prouzročilo uznemirenost”, naglasila je prekršajna sutkinja.

Ivica, varaždinski student, kaže kako živi s roditeljima, a Marinu viđa povremeno, nekoliko puta tjedno. Znao je kod nje nekoliko puta i prespavati.

“Te noći smo bili zajedno na piću u noćnom klubu te smo nakon toga išli kući. Dovezao sam je do zgrade gdje stanuje, htio sam otići kući, ali ona je htjela da idem k njoj. Počela me verbalno napadati jer je bila pijana, a svađa se nastavila ispred zgrade.

Vikala je na mene i vrijeđala me da sam seljak. Išla je prema meni, nasrtala, a ja sam je odgurnuo, ali ona je ponovno nasrtala. Tada je prestala i nekoliko je puta nogom udarila u moj auto koji je oštetila, pa sam ja nju uhvatio da je probam smiriti, a ona je tada pala.

‘Ja sam pila pivo’

Ja sam nazvao policiju odmah čim smo došli ispred zgrade jer me je napadala, tako da je policija došla vrlo brzo, nekoliko minuta nakon što mi je oštetila auto. Nisam ništa pio cijelu noć, nisam bio agresivan, nisam je vrijeđao niti rekao da je “kurva i drolja”, kako je to navela policija”, branio se Ivica.

Marina je pak rekla kako je s Ivicom u vezi osam mjeseci i viđaju se svaki dan, a ponekad znaju prespavati i kod nje. U posljednje vrijeme su im se odnosi pogoršali i počeli su se češće svađati.

“Te noći bili smo zajedno u lokalu. Ja sam pila pivo, a Ivica bezalkoholno piće. Kada smo krenuli kući, počeli smo se svađati, a ne sjećam se zbog čega. Svađa je nastavljena dolaskom pred zgradu u kojoj stanujem. Rekao mi je da sam “kurva i drolja”, lupio mi šamar, a ja sam njega udarila rukom po tijelu.

Naguravanje je trajalo, a nakon toga sam nogom udarila u njegov auto, a on je mene gurnuo na zemlju, te mi stavio nogu na leđa, a bila sam okrenuta licem prema zemlji te je u tom trenutku došla policija i oni su vidjeli da ja ležim na zemlji”, ispričala je Marina.

Marina je pak na ročištu poslije “promijenila iskaz navodeći da ju Ivica nije udario dlanom po licu, a što je on kategorički tvrdio tijekom cijelog postupka”.

Suočenje u sudnici

Sutkinja ih je na kraju morala suočiti u sudnici. Okrenuli su se licem jedno prema drugom. Ivica je potom izjavio kako on njoj nije rekao da je “kurva i drolja”, na što je Marina izjavila da joj je to rekao, a znao joj je to i prije govoriti.

Tijekom suočavanja Marina je priznala da je nasrtala na njega i udarila ga nekoliko puta po tijelu. Točno je, kaže, i da je prva fizički nasrnula na njega i istina je da je bila pijana jer cijeli dan nije ništa jela.

Sutkinja ih je oboje proglasila krivima i novčano kaznila. Ivica mora platiti 40 eura, a Marina 160 eura, te moraju podmiriti po 26,50 eura troškova prekršajnog postupka. Kako su bili jedan dan u policijskom pritvoru, od kazne im se oduzima po 40 eura.

“Pri izricanju kazne je uzeta u obzir i činjenica da ni jedan od njih nije do sada bio prekršajno kažnjavan za ovu vrstu prekršaja, a što je vidljivo iz prekršajne evidencije Ministarstva pravosuđa”, rekla je sutkinja u nepravomoćnoj presudi na koju se mogu žaliti.