Napokon je došlo do rješenja: Djeca se sutra vraćaju u školu

Autor zagorje.com
dexf234fc43.jpg

Foto: Screenshoot RTL

Slučaj oko dječaka (9) zbog kojeg cijeli razred u školu nije išao pet dana, ipak se pomaknuo s mrtve točke.

Roditelji su nakon današnjih sastanaka odlučili da se sutra djeca vraćaju na nastavu te su odlučili prepustiti sustavu da riješi problem koji se ponavlja već u trećoj školi, javlja RTL Danas.

Odvjetnik je roditeljima prenio detalje sastanka kod pravobraniteljice koji su shodno tome svoju djecu odlučili sutra pustiti u školu.

Pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević, nakon što se u svom uredu sastala s odvjetnicima roditelja nasilnog učenika, te predstavnicima drugih zabrinutih roditelje djece iz istog razreda, također odvjetnicima, dala je izjavu za medije.

“Sastanak kojeg sam organizirala je kako bi se riješila ova situacija koja je doista došla do usijanja bio je konstruktivan. Dogovorili smo mjere i mislim da će rezultat biti vidljiv vrlo uskoro, nadam se možda čak i sutra. Zbog zaštite privatnosti sve djece ne mogu o detaljima, ali na sastanku su bili prisutni svi dionici, od škole, predstavnika Grada Zagreba, Ministarstva znanosti te odvjetnika roditelja djece. Cilj mi je bio vratiti svu djecu u školu, u jedno sigurno okruženje jer smatram da su roditelji opravdano bili zabrinuti s obzirom na dosadašnje događaje, na situaciju u prijašnjoj školi. Svaki roditelj želi da mu je dijete u školi sigurno. Vjerujem da su i djeca nesretna, kao i djeca koja su se ispisala iz prethodne osnovne škole. Trebamo svi zajedno pronaći rješenje da se djeca vrate i nastave sa svojim školovanjem”, rekla je pravobraniteljica, prenosi portal Dnevno.

 

 

NAjčitanije