Nastavlja se hvalevrijedan projekt: Kroz MIPOS 30 će žena brinuti o 180 korisnika

Autor rj/jk
mipos zabok (5).JPG

Grad Zabok s partnerima započeo je s provođenjem projekta MIPOS IV, vol.1, četvrtog u nizu u sklopu projekta Zaželi, kojim se brojnim korisnicima, starijima i nemoćnima, omogućava pomoć u kući, topla riječ i druženje.

Pročelnica gradskog odjela za EU fondove i strateške projekte Anamarija Koprek istaknula je kako Grad ovaj projekt, u suradnji s partnerima, provodi još od 2018. godine, zbog čega izuzetno veseli da se projekt nastavlja, obzirom na dosadašnje dobre prakse i aktivnosti koje su do sada provedene.

-Projekt smo prijavili krajem prošle godine na otvoreni poziv, a ugovor o dodijeljenim sredstvima potpisali smo početkom veljače. Projekt je vrijedan 1.485.000 eura te je u potpunosti financiran, što je bila i maksimalna prihvatljiva vrijednost koju smo mogli dobiti. Zaposlili smo 30 žena koje će brinuti o 180 korisnika na području pet gradova i deset općina Krapinsko – zagorske županije – istaknula je Koprek.

Grad Zabok projekt provodi s partnerima GDCK Zabok, GDCK Donja Stubica i Udrugom invalida Bedekovčina, a posebno veseli što će ovaj projekt trajati do 2027. godine. – Izuzetno je pohvalno što će projekt trajati tako dugo, iako je korisnicima i dosadašnjih 6 mjeseci značilo puno. Prema dosadašnjim iskustvima pružatelja usluga, ali i korisnika, ovaj je program jako značajan. U puno situacijama, korisnicima je manje važan onaj materijalni dio projekta, odnosno sama pomoć u kući, kuhanje, pospremanje, a više ona komunikacija, razgovor s osobom kojoj vjeruju i kojoj se mogu povjeriti – rekao je gradonačelnik Hanžek.