"Nećemo narodnjački klub u svom gradu!"

Autor

Donjostubičanci koji žive u neposrednoj blizini noćnog kluba «Pub», ponovno su Gradu uputili peticiju koju s

p_714492pub_dogan.jpg
Donjostubičanci koji žive u neposrednoj blizini noćnog kluba «Pub», ponovno su Gradu uputili peticiju koju su potpisala 33 građana Topličke ceste i dijela naselja Pustodol. U peticiji ponovno upozoravaju da zbog buke koju stvaraju gosti Pub-a ne mogu mirno spavati te se žale na radno vrijeme lokala kojem je omogućeno produljenje radnog vremena petkom do 03 te subotom do 04 sata.

Svojevremeno je na teren je izašao i ovlašteni inspektor koji nije utvrdio nikakve nepravilnosti u radu, a vlasnik kluba, lokalni poduzetnik i pjevač Jadran Dogan zatražio je da ovlašteni institut izvrši mjerenje buke te je utvrđeno da ona i u najekstremnijim uvjetima ne prelazi dozvoljene granice. U njegovom se lokalu također potpisivala peticija kojom su, pak, gosti tražili da se klubu omogući normalan rad.

Vlasnik moćan, mještani nemoćni

-U moć vlasnika da ishodi dozvole i rezultate kojekakvih mjerenja buke uopće ne sumnjamo, ali to na žalost ne mijenja tužnu činjenicu da naša djeca i bolesni roditelji noću nemaju zasluženi mir. Vlasnik lokala dopisom se obratio Poglavarstvu u kojem našu žalbu naziva objedama. Poziva se na stotinjak potpisa skupljenih u jednom danu, naravno u lokalu, između ostalih i od maloljetne djece što je u suprotnosti s mnogim zakonskim propisima i koju ugostitelj koji drži do sebe u lokalu toga tipa ne bi smio pustiti- žale se nezadovoljni mještani sumnjajući kako je upravo činjenica da je vlasnik kluba moćni lokalni poduzetnik utjecala na gradsku odluku o produženom radnom vremenu kluba.

Razmatrajući peticiju nezadovoljnih Stubičanaca, donjostubičko je Poglavarstvo odlučilo prije donošenja konačne odluke, problem proslijediti na razmatranje Mjesnom odboru.

Dogan: Lokal je u potpunosti izoliran

-Lokal je u potpunosti izoliran i iz njega ne dopire nikakva buka. Za svakim mojim gostom van izlazi i redar koji onemogućava dulje zadržavanje ili divljanje na parkingu. Lokal je registriran kao noćni klub i ne može imati radno vrijeme kao kafići. Osim toga, kako bismo izašli u susret stanovnicima, preko tjedna uopće ne radimo, i ne koristimo terasu koju smo inače uredili. Činjenica je da mnogi vozači kroz vikend divljaju na tom dijelu ceste jer je u blizini pruga pa naglo koče. I mene to smeta, no ja ne mogu stajati na cesti i provoditi red i mir, to je posao policije- prokomentirao je vlasnik kluba Jadran Dogan.
NAjčitanije