Nekadašnji zagorski plejboj Željko Miketić u zatvoru

Autor

Najpoznatiji zagorski poduzetnik Željko Miketić (46) nalazi se na odsluženju zatvorske kazne u požeškom zatvoru. Ekskluz

p_794861Zeljko Miketic.jpg
Najpoznatiji zagorski poduzetnik Željko Miketić (46) nalazi se na odsluženju zatvorske kazne u požeškom zatvoru. Ekskluzivna je informacija koju su Vjesniku u ponedjeljak potvrdili u Županijskom sudu u Zlataru.


Nekadašnji zagorski plejboj, naime, prije više od tri godine na Općinskome je sudu u Donjoj Stubici nepravomoćno osuđen na 4 godine i 10 mjeseci zatvora zbog dvadesetak prijevara. Miketić je primao novac od poznatih i dobro situiranih ljudi kojima je davao mjesečne kamate od basnoslavnih 5 posto.

No, u Zagorju popularni Mika ljudima nije mogao vratiti ni novac ni kamate pa ga je tužiteljstvo optužilo za prijevare u razdoblju između listopada 1998. godine do ožujka 1999. godine.

Radilo se o svoti od ukupno oko 2 milijuna kuna, a među onima kojima je Miketić dugovao bila je i popularna pjevačica Tereza Kesovija. Drugostupanjski je sud Miketiću umanjio kaznu na 3 godine i 6 mjeseci, odbacivši prijevare u odnosu na šestoro oštećenih. Miketić je lani u lipnju pozvan na odsluženje kazne, a što je dva puta odgodio zbog zdravstvenih razloga. No, kako je medicinski vještak ustvrdio da njegovo zdravstveno stanje nije takvo da se ne može liječiti u penalnim uvjetima, Miketić se nedavno sam javio na odsluženje kazne i otišao u Remetinec.

Iz zagrebačkog je zatvora prebačen u Požegu. Željko Miketić je prvi zagorski tajkun koji je otišao na odsluženje zatvorske kazne i koji je pred sudskim vijećima otvorio dušu.

Iako je čest gost sudnica i čeka ga još suđenje na Županijskome sudu za navodno zadržavanje novca od prodaje 13 automobila, Zagorci Miketića i dalje doživljavaju kao svojeg heroja.

Dobar dečko i veliki šarmer završio je iza rešetaka, dok zločesti dečki dalje šeću ulicama, najčešći je komentar Zagorca koji znaju da je Miketić zagorske brege »zamijenio« požeškom kotlinom sve do 13. kolovoza 2010. godine.

Izvor: Vjesnik
NAjčitanije