NEMA STABILIZACIJE: Sutra moguć mraz, za vikend promjenjivo!

Autor zagorje.com

Prve prognoze za prvomajski vikend nisu baš blistave, ali lako moguće da će biti dijelova dana u kojima možemo zaroštiljati ili pojesti prvomajski grah. Malo će zatopliti, ali su i dalje mogući lokalni pljuskovi.

4. TRESNJA CRNA POPUT ZRNA KAVE.JPG

Nakon prolaska ciklone i fronte u noći od ponedjeljka na utorak je došlo do razvedravanja. Uz prisustvo hladnog zraka u čitavoj unutrašnjosti, te u unutrašnjosti Istre i u dalmatinskoj Zagori temperature su se tijekom noći i jutra spustile ispod 0°C. Mraza je bilo u mnogim krajevima, pa su mnogi naši članovi javljali o velikim štetama na poljoprivrednim kulturama i vegetaciji koja je ove godine rano krenula nakon pretoplog vremena u dosadašnjem dijelu proljeća –javlja Crometeo.

Prema podacima DHMZ-a najniža temperatura je izmjerena u Gospiću, -3.8°C. Slijede Daruvar sa -3°C, i Krapina sa -2.7°C.  Gotovo posvuda u unutrašnjosti temperatura se jutros spustila ispod 0°C.  

Sutra bi trebalo biti malo toplije, ali i dalje neće biti potpuno stabilno pa ne možemo isključiti mogućnost za malo kiše ili pljusak. Jutro će ostati prohladno uz moguću sumaglicu ili maglu, a moguć je i slab mraz. Danju ipak većinom suho sa sunčanim razdobljima, a temperatura bi mogla narasti na 14 ili 15 Celzijevih stupnjeva, piše Crometeo.

U petak će vrijeme biti promjenjivo i nestabilno uz veliku mogućnost za kišu ili lokalne pljuskove s grmljavinom. Puhat će povremeno umjeren vjetar sjevernih smjerova pa će ostati prohladno uz dnevnu temperaturu većinom od 10 do 15 Celzijevih stupnjeva.

NAjčitanije