Nepoznat uzrok požara, ispitani roditelji

Autor

Još nije utvrđeno zbog čega se u ponedjeljak zapalio “opel kadet” dok su u njemu bili dvoipolgodišnji Danije

auto_gori.jpg

Još nije utvrđeno zbog čega se u ponedjeljak zapalio “opel kadet” dok su u njemu bili dvoipolgodišnji Danijel Čekolj i njegova desetomjesečna sestra Dijana.


Policija je namjeravala poslati u Centar za kriminalistička vještačenja dijelove predmeta iz auta, no oni su izobličeni pa ih je nemoguće vještačiti.

U Klinici za dječje bolesti u Zagrebu od liječnice Karmen Kondža doznajemo da je Danijelovo zdravstveno stanje teško, ali bez komplikacija, a život mu više nije u opasnosti. Još je neizvjesno hoće li vidjeti.

Sinoć, nakon što su se vratili iz bolnice, policija je razgovarala s roditeljima. Majka Danijela Vlahović potvrdila je priču da se od kuće u Domahovu starim automobilom, s djecom na stražnjem sjedalu, dovezla do rodbine u Dubrovčanu kako bi je rođak prebacio dalje, do Zaboka, jer ona nema vozačku dozvolu. Isključila je motor i izvadila ključeve. Djecu je ostavila samu u automobilu, a kod rođaka se zadržala otprilike pet minuta kad je vatra primijećena.

Inače puši, ali se ne sjeća da je toga jutra pušila u automobilu. Bila je optimistična u pogledu oporavka djece te rekla da će njezina desetomjesečna kći iz bolnice izaći već danas, a dvoipolgodišnji sin mogao bi proći bez većih operacija. Otac djece Damir Čekolj rekao je da je u tom starom autu bilo puno stvari, a među njima i papira, pa mu je izgorjela i dokumentacija. Zasad nema nikakvih indicija da je požar bio podmetnut.

Zagorje.com/Večernji list

NAjčitanije