Nesreća u Pregradi. Jedna je osoba teško ozlijeđena 

Autor Zagorje.com
policija-

Na prometnicama KZŽ policija je tijekom vikenda zabilježila osam prometnih nesreća.

Sedam s materijalnom štetom do kojih je došlo u Hromcu zbog oduzimanja prednosti prolaska, u Mokricama na A2 zbog ne držanja potrebnog razmaka između vozila, dvije u Donjoj Stubici uslijed oduzimanja prednosti prolaska, u Mihovljanu zbog ne kretanja vozilom na dovoljnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika, u Bekovu zbog ne kretanja vozilom sredinom obilježene prometne trake te u Štrucljevu zbog nepropisne vožnje u natrag.

Dvije prometne nesreće bile su s ozlijeđenim osobama.

U Bedekovčini došlo je do prometne nesreće zbog nepropisnog pretjecanja, u toj nesreći jedna osoba zadobila je lakše tjelesne ozljede, a vozač koji je skrivio prometnu nesreću upravljao je vozilom pod utjecajem alkohola od 1,69 promila. 

U prometnoj nesreći do koje je došlo u Pregradi zbog nepropisnog uključivanja u promet jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede.

Do prometne nesreće došlo je kada 18-godišnja vozačica upravljajući osobnim vozilom prilikom uključivanja u promet s makadamske ceste nije propustila pješakinju 72-godišnju hrvatsku državljanku, uslijed čega je došlo do udara vozila u pješakinju i pada pješakinje na kolnik.

Pješakinja je prevezena u Opću bolnicu Zabok gdje su joj utvrđene teške tjelesne ozlijede i zadržana je na daljnjem liječenju.

Tijekom proteklog vikenda evidentirano je jedno kazneno djelo krađe.

Od počinjenih prekršaja tijekom vikenda za izdvojiti je jedan prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, jedan prekršaj iz Zakona o osobnoj iskaznici i dva prekršaja neovlaštenog posjedovanja droge.

Od ostalih događaja zabilježena je, u sklopu akcije „Manje oružja, manje tragedija“ jedna dragovoljna predaja oružja i streljiva, piše danas PU krapinsko zagorska.