Nesretna žena umrla od udaraca i alkohola

Autor

Marija Lovrenščak (76) preminula je zbog nagnječenja mozga i otrovanja etilnim alkoholom čiji su uzajamni štetni učinci

p_332146potjera_matic.jpg
Marija Lovrenščak (76) preminula je zbog nagnječenja mozga i otrovanja etilnim alkoholom čiji su uzajamni štetni učinci doveli do smrtnog ishoda«, istaknuo je u srijedu vještak sudske medicine dr. Davor Majer na zlatarskome Županijskome sudu.


Nije moguće utvrditi, dodao je Majer, što je pretežno djelovalo, udarci ili alkohol, na smrt M. Lovrenščak. Vještak je tumačio obdukcijski nalaz nesretne starice koju je, kako se tvrdi u optužnici Županijskog državnog odvjetništva u Zlataru, ubio njezin sin Ivan (53).

Prema optužnici, sin je u jutro 28. srpnja ove godine u njihovoj kući u Maloj Pačetini kod Petrovskog nasrnuo na majku nakon svađe zbog novca kojeg je Marija skrivala ispod pazuha i nije ga htjela dati nezaposlenome Ivanu. To je sina toliko razljutilo da ju je udarao dok je još ležala na krevetu i srušio na pod.

Onda mu se majka, navodno, narugala govoreći mu da ovaj put s njom neće voditi ljubav, već neka »ide nekoj kurvi. Na to se Ivan skinuo, što je i priznao u istrazi, ali nije mogao postići erekciju i majku, tvrdi, nije silovao. Ne sjeća se da ju je dalje tukao, kao ni da ga je susjed udario nogom kada ga je zatekao da leži na mrtvoj starici.

Sudski vještak Majer govorio je o brojnim ozljedama koje su pronađene na Marijinom tijelu, pa i o onima na spolovilu, koje su mogle nastati udarcima, ali i udaranjem glave o pod.

Vještak je isključio da su ozbiljnije ozljede mogle nastati padom s kreveta, otvorivši mogućnost da je Ivan glavom svoje majke udarao o pod. U nastavku suđenja u veljači bit će ispitan vještak za psihijatriju kako bi se utvrdila Ivanova ubrojivost u vrijeme počinjenja kaznenog djela, kao i toksikolog koji će se očitovati o stanju alkoholiziranosti majke i sina i s tim u vezi kobnih posljedica.

Ranije je utvrđeno da je Marija bila teško pijana s 3,48 promila alkohola u krvi, dok je Ivanu izmjeren 1,71 promil. Lovrenščaki su dan prije pekli rakiju, oduvijek su puno pili, a sin je već prekršajno odgovarao što je kolcem istukao majku. Ivanu je oduzeta i poslovna sposobnost, jer je završio samo prvi razred osnovne škole. Lovrenščak se nalazi u pritvoru.

Izvor: Vjesnik
NAjčitanije