Nevenka Tenšek najuzornija seoska žena Zagorja

Autor


Nevenka Tenšek (51) iz Brestovca Orehovečkog izabrana jeza najuzorniju seosku ženu Krapinsko - zagorske županije.

P

p_694422najuzornija_izbor.jpg

Nevenka Tenšek (51) iz Brestovca Orehovečkog izabrana jeza najuzorniju seosku ženu Krapinsko - zagorske županije.


Prva joj je pratilja Kristina Sokser iz Hraščine, iz koje je bila prošlogodišnja pobjednica Kristina Čukoić pa se zato i ovogodišnji izbor održao u toj maloj rubnoj zagorskoj općini na međi s Varaždinskom i Zagrebačkom županijom, dok se titulom druge pratilje okitila Mirica Sinković iz Donje Stubice.

Kako je istaknula krapinsko - zagorska županica Sonja Borovčak, predajući novčane nagrade najuspješnijim ženama, kroz ovaj izbor i manifestaciju žele se očuvati i promovirati vrijednosti i važnosti žene na selu i gospodarstvu, te utjecati na podizanje kvalitete življenja na seoskom domaćinstvu i očuvati kulturnu baštinu.

Nevenka Tenšek, uzorna domaćica i zemljoradnica sa 3,5 ha zemlje i pjesnikinja, predstavljat će Zagorje na državnom izboru za najuzorniju hrvatsku seosku ženu u listopadu u Vrbovcu.

Nakon izbora je na hraščinskom trgu održan humanitarni koncert Ivice Pepelka i Gordane Ivanjek, a prihod je namijenjen kao pripomoć u liječenju trogodišnjeg dječaka Josipa Salaja iz Hraščine kojemu je zbog tumora lijeve klijetke srca potrebna hitna operacija u Njemačkoj.
NAjčitanije