Noćni uspon na Strahinjčicu povodom 1. rođendana HPD Strahinjčica uz slatku tortu i dobro društvo

Autor zagorje.com
IMG_1593.JPG

U subotu, 16. srpnja, održan je noćni uspon na predivnu Strahinjčicu povodom 1. rođendana Hrvatskog planinarskog društva Radoboj. Okupljanje je započelo u 20:00 sati uz osvježenja, okrjepu, pozdrave i uvijek tople planinarske razgovore. Nakon razgovora i uvodnih riječi predsjednice Hrvatskog planinarskog društva Radoboj – Marije Poljak i općinskog načelnika Općine Radoboj Anđelka Topolovca krenuo je polazak iz Planinarskog doma u Radoboju i sam uspon. U 20:30 sati pošlo se prema vrhu kroz Kamenečke, i pokraj poznatog križa.

Nakon dolaska,  oko 23 sata sudionici su se uputili do vidikovca Dedek na kojem ih je dočekao prekrasan noćni pogled i nezaboravna panorama, a neki su to obilježili i sa selfijem. Nakon fotografija i kratkog odmora, započelo je spuštanje natrag do Planinarskog doma, a sve je zaokruženo druženjem uz glazbu, zabavu i feštu koja je potrajala sve do ranih jutarnjih sati.

Osim članova, druženju i usponu su se pridružili i brojni prijatelji društva. Šaroliko i dobro raspoloženo društvo bez problema je svladalo stazu koja je bila prilagođena svim dobnim skupinama, djeci, mladima, onima s nešto više staža po planinarskim stazama, a također i četveronožnim prijateljima. Pohod na Strahinjčicu sveukupno je trajao oko 4 sata, a šećer na kraju druženja bila je slatka i fina torta s obilježjima HPD-a Radoboj kojem se proslavila uspješna i aktivni prva godina radobojskog planinarskog društva.