Nove atrakcije na Viteškom turniru

U organizaciji Muzeja seljačkih buna u subotu, 16. lipnja na prostoru dvorca Oršić održat će se sedmi po redu «Vit

p_377973zag_tabor.jpg
U organizaciji Muzeja seljačkih buna u subotu, 16. lipnja na prostoru dvorca Oršić održat će se sedmi po redu «Viteški turnir». Tim je povodom, protekli tjedan, uz potpisivanje sponzorskog ugovora sa Zagrebačkom bankom, Croatia osiguranjem i Ljevaonicom umjetnina ALU iz Zagreba, predstavljen program ovogodišnje manifestacije.


Središnje zbivanje bit će sam Viteški turnir uz prikaz vještina i borbi vitezova na konjima. U programu će sudjelovati razne udruge, plesne skupine, glumačke družine, te profesionalni umjetnici, koji će rječju i djelom unositi duh srednjeg vijeka na prostore okolice dvorca Oršić.

Jedini pravi viteški turnir u Hrvatskoj

Bit će organizirane muzejske radionice i igraonice u kojima mogu aktivno sudjelovati djeca i odrasli, tri kazališne predstave, demonstracija tradicijskih obrta i uporabe katapulta kojim će se gađati bedemi utvrde, a posebnu će atrakciju predstavljati inscenirani napad vatrenim kuglama na neprijateljsku utvrdu u kojem će sudjelovati čak četiri viteške družine.

Osim što će tijekom cijelog dana publiku na Viteškom turniru animirati žongleri, moći će se razgledati srednjovjekovni sajam na kojem će se prodavati tradicijski proizvodi, te stalni postav Muzeja seljačkih buna. -Muzej seljačkih buna prvi je krenuo s organizacijom ovakvih događanja i jedini smo pravi viteški turnir u Hrvatskoj. Ova se manifestacija u proteklih sedam godina profilirala kao jedinstveno događanje prepoznato na razini cijele Hrvatske. Cijeli proizvod osmislili kao kulturno turističku atrakciju te nas redovito prati i Hrvatska turistička zajednica - istaknula je ravnateljica Muzeja Goranka Horjan.




NAjčitanije