Nove sadnice za novu bolnicu

Autor

Nastavlja se uz Dan planete započeta akcija pošumljavanja okoliša nove zagorske bolnice, koju je pokrenuo Savez eko-udru

p_105176zag-bolnica-txt.jpg
Nastavlja se uz Dan planete započeta akcija pošumljavanja okoliša nove zagorske bolnice, koju je pokrenuo Savez eko-udruga KZŽ. Tako su jesensku sezonu sadnje otvorili članovi Eko-grupe, SŠ Oroslavje, a pridružila se i TZ Oroslavja, prema rasporedu i pod nadzorom stručnog osoblja nove bolnice.

Posađene su 92 sadnice, koje su donacija Vrtlarije Knezić, također iz Oroslavja, a uspješnom rastu zasigurno pridonose sokovi i sendviči pripremljeni u kuhinji bolnice. Budući da zbog dugotrajnih sušnih razdoblja u proljeće i ljeti, stručnjaci preporučaju upravo jesensku sadnju, akcije sadnje oko zagorske bolnice se nastavljaju sve dok to dopuštaju vremenske prilike.

Potražnja je za ukrasnim grmljem i sadnicama drveća koje je sastojina okolnih šuma: hrast, bukva, divlja trešnja, drijen, glog i sl.

Akcije sadnje stabala potaknute su globalnom kampanjom «Milijardom stabala protiv klimatskih promjena» koju je za ublažavanje posljedica globalnog zagrijavanja pokrenuo UNEP i provode se širom planete.

Zagorje.com
NAjčitanije