Novi krug obrazovanja nezaposlenih osoba

Autor


Hrvatski zavod za zapošljavanje proveo je novi krug obrazovanja nezaposlenih osoba u sklopu Mjere 6. Sufinanciranje ob

96f4a9aa-ccbd-4cbe-bd6a-191fe0a3ff28.jpg


Hrvatski zavod za zapošljavanje proveo je novi krug obrazovanja nezaposlenih osoba u sklopu Mjere 6. Sufinanciranje obrazovanja za nepoznatog poslodava iz Godišnjeg plana za poticanje zapošljavanja za 2008. godinu.

Cilj je bio obrazovati nezaposlene osobe za potrebe lokalnih tržišta rada, odnosno poslodavcima osigurati izuzetno traženi i deficitarni profil zaposlenika. Završetkom obrazovanja, 4 polaznika uspješno su završila program osposobljavanja za zavarivače REL postupkom u ZIRS učilištu u Zagrebu, a 9 kandidata program osposobljavanja za operatere na CNC strojevima u Srednjoj školi Oroslavje.

U Pučkom otvorenom učilištu Donja Stubica uspješno su završeni programi osposobljavanja za jednog pomoćnog keramičara i jednog pomoćnog soboslikara-ličioca te program osposobljavanja za 7 samostalnih knjigovođa.

Početkom ovog tjedna posljednji kandidati završili su obrazovanje-osposobljavanje i polažu ispite u Pučkom otvorenom učilištu Donja Stubica. Riječ je o 14 njegovateljica, a pred završetkom obrazovanja je u Učilištu LAS u Zagrebu jedan zaštitar.

Od ukupno 37 osoba koje su iz Godišnjeg plana za poticanje zapošljavanja za 2008. godinu uključene u programe osposobljavanja u tijeku je zapošljavanje desetak osoba, a u HZZ-u očekuju da će i ostali u kratkom vremenu naći zaposlenje.

NAjčitanije