Novi Marof: Suđenje Jandreku, Petraču i Miletiću za iznudu

Autor


Uz jako policijsko osiguranje, na novomarofskom je Općinskom sudu u ponedjeljak počelo suđenje Trpimiru Jandreku, Hrvo

p_124146crn_deset_txt.jpg

Uz jako policijsko osiguranje, na novomarofskom je Općinskom sudu u ponedjeljak počelo suđenje Trpimiru Jandreku, Hrvoju Petraču i Zoranu Miletiću, optuženima za iznudu.


Optužnica ih tereti da su od Miroslava Matkuna, odnosno njegovog poduzeća »Unit-V« iz Varaždinskih Toplica prije desetak godina željeli izmamiti milijun njemačkih maraka kao iznos tobožnjeg duga, u korist Petračeva poduzeća. Petrač je od Matkuna stalno tražio isplatu, a istodobno je angažirao Jandreka i Miletića koji su Matkuna fizički napali ispred njegove kuće, nazivali ga i prijetili mu te propucali automobil njegove kćeri. Stalne prijetnje koje su mu upućivali Jandrek i Miletić, a koje je Petrač tolerirao, dovele su do toga da je Matkun, osjećajući se ugroženim, 11. rujna 1996. godine iz sredstava poduzeća »Unit-V« cesijom sa zagrebačkim Exportdrvom doznačio Petračevu poduzeću 354.050 kuna.

Sva trojica okrivljenika izjavili su da se ne osjećaju krivima, Jandrek je još dodao: »Da nije žalosno, bilo bi smiješno, jer gospodina uopće ne poznajem«, dok je Petrač Matkuna nazvao »prevarantom«, a za Miletića je dodao da ga uopće ne poznaje, odnosno da ga je prvi put vidio da prošloj raspravi. Miletić, pak, nikad nije vidio Matkuna.

Iako ima branitelja po službenoj dužnosti, Miletić je rekao da će angažirati novoga, jer »nema pojma zbog čega je tu, s trenutnim braniteljem uopće nije kontaktirao, niti su koncipirali obranu«. Petrač i Jandrek već su bili oslobođeni za to djelo, no po žalbi je predmet vraćen na ponovno suđenje, a Miletić je optužen naknadno, jer ga je Matkun tijekom prvog suđenja prepoznao kao čovjeka koji ga je napao s Jandrekom, vidjevši njegovu sliku u novinama.

Izvor: Vjesnik
NAjčitanije