Novi oblici suradnje s lokalnom samoupravom

Autor

Nakon što je pokrenut nov oblik suradnje s jedinicama lokalne samouprave, ugovor o poslovnoj suradnji sa Zagorskom razvo

p_825135donja_stubica.jpg
Nakon što je pokrenut nov oblik suradnje s jedinicama lokalne samouprave, ugovor o poslovnoj suradnji sa Zagorskom razvojnom agencijom do sada su sklopile Općine Radoboj, Bedekovčina, Marija Bistrica, Zlatar Bistrica i Grad Zlatar.

Riječ je o poslovnoj suradnji po sistemu vouchera i predstavlja jedinstveni model ovakve vrste suradnje u Republici Hrvatskoj. Temeljem vouchera grad, odnosno općina, ostvaruje pravo na izradu jednog projekata za EU fondove, odnosno za županijske i nacionalne programe. Svaki grad ili općina sama definira svoje prioritete i na taj način odlučuje na što će potrošiti voucher.

Osim za pripremne projekte koje mogu kandidirati jedinice lokalne samouprave, voucher se može koristiti i za izradu poslovnih planova za četiri poduzetnika po prijedlogu svakog grada ili općine. Isto tako jedinice lokalne samouprave koje su korisnici vouchera imaju mogućnost ostvarivanja komunikacije sa ZARA-om putem web stranica i e-mail servisa.
NAjčitanije