Novi zagorski župan preuzeo svoju dužnost


Svečanom primopredajom izvršnih ovlasti Siniša Hajdaš Dončić stupio je na novu dužnost, župana svih Zagoraca. Njemu je

hajdas_borovcak_cvijece.jpg


Svečanom primopredajom izvršnih ovlasti Siniša Hajdaš Dončić stupio je na novu dužnost, župana svih Zagoraca. Njemu je sad već bivša županica Sonja Borovčak predala pisano izvješće o dosadašnjem obavljanju poslova iz svog djelokruga. Time je nakon dvije žene, muška ruka na čelu Županije.

Točno u podne kada su se oglasila i zvona krapinske crkve Sv. Nikole u ponedjeljak je u prostorijama Krapinsko-zagorske županije dosadašnja županica, a sada već nova dožupanica za društvene djelatnosti Sonja Borovčak iz SDP-a predala je ovlasti novom zagorskom županu, također SDP-ovcu Sinišu Hajdašu Dončiću, uz nazočnost šefa stranke Zorana Milanovića, predsjednike koalicijskih stranaka, te dosadašnju ekipu u Županiji.

Tom je prigodom novi župan novoj dožupanici za društvene dijelatnosti uručio buket crvenih ruža kao simbol demokracije.

Nema više naši i vaši

Nastavit ćemo s dobrim programima i projektima, iako to možda zvuči otrcano, i to s jednim novim impulsom. Još ćemo se više okrenuti sredstvima EU i jačati pritisak na državnu vlast, jer su svi građani RH jednaki, a ne da se dijeli novac po stranačkom ključu. Neprihvatljivo je, netolerantno i balkanski da se novac dijeli samo gdje su njihovi načelnici. Kažemo na početku mandata: nema podjele naši načelnici - vaši načelnici jer to ne postoji. U svim dijelovima županije žive naši stanovnici i svi oni zaslužuju život 21. stoljeća: infrastrukturu, sufinanciranje solarnih ćelija, stipendiranje, poljoprivredne poticaje i potpore - rekao je novi župan Siniša Hajdaš Dončić. Župan je istaknuo i da iako je KZŽ bila prva u projektima i programima, nije sve to bilo dovoljno promovirano, te da je na njima da to promijene.

Blizu smo Zagreba koji je pravo turističko tržište za zagorsko gospodarstvo koje ćemo od sad malo više koristiti. Stvorit ćemo destinaciju za ugodan život, rad i odmor, jer želimo Zagorje 21. stoljeća - poručio je župan. Zahvalio se i svim članovima zajedničkog tima s kojima su krenuli u zajedničku političku utakmicu, a posebno ga veseli, dodao je, što se timu priključio i jedan zagorski intelektualac iz A-HSS-a Stanko Majdak



Pri primopredaju dužnosti Borovčak se sjetila 13. srpnja 2007. godine, datuma kada je preuzela dužnost županice. Rekla je i da kada je preuzimala tu funkciju da se obvezala da će je odraditi do neposrednih izbora tako da SDP i dalje čeka mjesto župana. Sonja Borovčak jedina je predsjednica stranke koja je ostala na čelu stranke tolike godine, od 1993. i smatra kako je to nagrada zbog jednog kontinuiranog, prepoznatljivog i vjerodostojnog rada tolikih godina.

- Zajedno s koalicijskim partnerima, s onima s kojima smo dosad uspješno surađivali, a i s novima, još ćemo jače i više dići glas prema vlasti, ako treba uzeti i malo južnjačkog mentaliteta i tražiti ono što Zagorje zaslužuje. Nalaz državne revizije je bezuvjetan, jer se sve radilo po propisu, kao što se i odgovorno raspolagalo novcem poreznih obveznika - rekla je Borovčak, poručivši kako nastavljaju dalje s koalicijskim partnerima voditi županiju na dobrobit svih Zagoraca.

Novi dožupan za gospodarstvo Anđelko Ferek- Jambrek (HNS) istaknuo je kako im je cilj unaprijediti gospodarstvo i pripremiti KZŽ u ulazak EU, što se može samo sa školovanim ljudima.

Milanović zadovoljan

Dolazak na primoredaju Milanović je okarakterizirao kao još jedan vid podrške sjajnim ljudima koji su primijenili mladost, znanje, energiju, svjetsko iskustvo s iskustvom i rezultatima u prethodnom mandatu. - Zagorje je odlučilo i izabralo mladost, znanje i zdravi pristup. Znam koliko su ljudi, bakica, kumica, gruntova, sredina… obišli Siniša i ekipa i svakako su zaslužili ovu pobjedu - pohvalio je Zoran Milanović.
Na kraju se se novom županu i 'friškoj' vlasti nazdravilo pjenušcem.

Smjene neuspješnih


- Za sada sve ostaje kako je bilo, s time da očekujem da dosadašnji uspješni direktori ostaju, a oni koji to nisu da daju mandat na raspolaganje – rekao je novi župan na pitanje novinara hoće li biti smjena u javnim poduzećima, bolnici, Županijskoj upravi za ceste… Pozvao je i medije da pozorno prate njihov rad, te da slobodno kritiziraju ono što smatraju da nije dobro.

NAjčitanije