NOVO TJEDNO IZVJEŠĆE O KORONI: Krapinsko zagorska županija je najlošija u zadnja dva tjedna

Autor zagorje.com

Objavljeno je novo tjedno izvješće Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

korona maska.jpg

Objavljeno je novo tjedno izvješće Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Ukupno je 220 preminulih osoba u ovom valu epidemije. Većina preminulih osoba imala je značajne komorbiditete ili su bili visoke životne dobi. Prosječna dob umrlih u ovom valu epidemije iznosi 77,1 godina. 102 osobe preminule su na respiratoru.

Trenutno u Republici Hrvatskoj postoji 26 testnih mjesta koja provode RT-PCR metodom analizu prikupljenih uzoraka na COVID-19. Svi obrađeni uzorci upisuju se u nacionalnu platformu pri Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje koja je dostupna svim županijskim zavodima za javno zdravstvo. Županijski zavodi za javno zdravstvo o pozitivnim slučajevima, izvorima zaraze i žarištima dostavljaju podatke u sklopu svojih dnevnih izvješća Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo. Hrvatski zavod za javno zdravstvo prikuplja tako informacije o žarištima, o bolničkom liječenju COVID-19 pozitivnih osoba, zatim o COVID-19 pozitivnim pacijentima na respiratoru i o umrlim osobama.

 

Najviše novooboljelih bilježi Grad Zagreb, a slijedi Splitsko-dalmatinska županija te Zagrebačka županija. Najmanje novooboljelih zabilježeno je u Istarskoj i Šibensko-kninskoj županiji. Najveću 14-dnevnu stopu ima Krapinsko-zagorska županija, a slijede je Ličko-senjska i Vukovarsko-srijemska županija. 

 Broj hospitaliziranih slučajeva po danu kretao između minimalnih 31 i maksimalnih 58, dok se udio hospitaliziranih slučajeva u ukupnom dnevnom broju potvrđenih slučajeva kretao se u rasponu od 6,1% do 23,2%.. Od ukupnog broja potvrđenih slučajeva u zadanom tjednom periodu, njih 11,9% je hospitalizirano, što predstavlja smanjenje u odnosu na prošlotjednih 16,8 %. Na respirator je u istom periodu stavljeno 17 osoba, što čini 0,6% od ukupnog broja potvrđenih slučajeva.

 

Nakon izmjene duljine trajanja izolacije oboljelih bilježi se nagli pad broja aktivnih slučajeva, a nakon čega je broj aktivnih slučajeva dva tjedna stagnirao, da bi ponovno rastao u posljednjih tjedan dana.

Ukupno je 220 preminulih osoba u ovom valu epidemije. Većina preminulih osoba imala je značajne komorbiditete ili su bili visoke životne dobi. Prosječna dob umrlih u ovom valu epidemije iznosi 77,1 godina. 102 su osobe preminule  na respiratoru.

NAjčitanije