NOXIN osvaja hrvatske top liste

Autor

Najagilnija zagorska pop-rock grupa - NOXIN uskoro objavljuje zagrebački Kondorcomm. Iako je veći dio albuma sniman u st

p_584440noxin.jpg
Najagilnija zagorska pop-rock grupa - NOXIN uskoro objavljuje zagrebački Kondorcomm. Iako je veći dio albuma sniman u studiju Kasandra u Tugonici, Loše vijesti , prvi singl-spot bend je snimio u kućnom studiju bubnjara Tomislava Piljeka.


Ivanka (STAMPEDO) Mazurkijević je nakon što je preslušala materijal pristala snimiti vokale za ovu pjesmu. I to se pokazalo kao dobitna kombinacija - pjesma je visoko na raznim top listama diljem Hrvatske - na Radiju Kaj, Martinu, bili su u Dobro jutro Hrvatska , na 3. (satelitskom) programu HTV-a vrti se spot, na Radio Istri su na prvom mjestu, na VIP.HR-u su na 4. mjestu, visoko na Radio Mrežnici, Radiju Plus... Šteta da album već nije vani (najavljen još za rujan), bilo bi šteta da još okasni i da medijski odjek ne bude velik kao što bend zaslužuje.

Kao što ističu na svojim internet stranicama (www.noxin-band.com), NOXIN je peteročlani band iz Hrvatskog zagorja kojeg čine Sebastijan Fuštin (vokal), Emil Gredičak (gitara), Mladen Barbić (bas), Tomislav Piljek (bubnjevi) i Robert Kuščar (klavijature), nastao 2001. godine.

Dugo nagovaranje Emila Gredičaka (tada u bandu THEE LARCHE) da ponovo zasvira s ljudima s kojima je svirao osam godina ranije dovelo je do preraspodjele ljudstva i okupljanja banda. Jedina promjena od tada je za bubnjevima jer prvog bubnjara Gorana Popovića koji od svirke u bandu odustaje posvećujući se svojim drugim glazbenim projektima i fotografiji, mijenja nakon gašenja Thee Larcha Tomislav Piljek. Drugi vokalist Darko Kopajtić zbog poslovnih se obveza još na samom početku rada banda povukao iz aktivne postave.

Zbog raznih poslovnih, obiteljskih i školskih obveza Noxin se ne može pohvaliti većom količinom snimljenog materijala. Koncertnih nastupa najviše je bilo u Hrvatskom zagorju, pa treba izdvojiti nastup na Antidora festivalu 2001. godine u zagrebačkoj Tvornici, nastupe na oproštajnoj turneji Shamrock Roversa u klubovima Sax, Aquarius i Pauk u rujnu i listopadu 2003., na prošlogodišnjem Tabor Film Festivalu u Tuheljskim Toplicama zajedno s Gustafima te na ovogodišnjem 10. jubilarnom HGF-u u Bedekovčini.

Noxin u svom radu njeguje suradnju s drugim glazbenicima, prijateljima banda. Tako je pjesmu Loše vijesti otpjevala Ivanka Mazurkijević (Stampedo), Davorin Bogović otpjevao je pjesmu R 110 , Arieb Azhar (Shamrock Rovers) duet u Priča o velikoj grešci , Jakša Kriletić Jordes (Jinx, Ihthis) svira saksofon u pjesmi Zašto pametni nikad nisu u modi , dok usnu harmoniku u pjesmi Mito i korupcija svira Tomislav Goluban (Little Pigeon´s ForHill Blues). Tu su još i Miro Odak (Krug) kao gostujući vokal u pjesmi Stakleni grad i Nikola Ćeran koji u pjesmi Sjene svira violinu. Maja Posavec (Detour) posljednja je ušla u studio s bandom i snimila zadnju pjesmu za album „Da ljubav je“, a tu je i poznati radijski i TV voditelj Ljudevit Grgurić Grga koji se glasom pojavljuje na albumu.

Nakon što zbilja dugo vremena nijedan pop-rock bend iz Hrvatskog zagorja nije objavio album (što li čeka ZADRUGA?), pogotovo ne za službenu izdavačku kuću, dečkima možemo samo čestitati i zaželjeti da njihovi dugogodišnji napori urode plodom i da se uspiju održati na okrutnoj glazbenoj sceni, da sviraju i promoviraju album širom Hrvatske te snime bar još koji album.
NAjčitanije