Obilježen Dan policije: 'Vodite brigu o svojoj sigurnosti, jer vaš je posao izuzetno opasan'

Autor rj/sp
IMG_2585.JPG

Kod spomenika ispred zgrade Policijske uprave krapinsko – zagorske u Zaboku, danas je obilježen Dan policije polaganjem vijenaca.

Počast poginulim policajcima odali su župan Željko Kolar, gradonačelnik Ivan Hanžek i zamjenik načelnika PU krapinsko – zagorske Robert Pavić.

Župan Kolar svim je policijskim službenicima čestitao njihov dan, Dan sv. Mihovila.

- Želimo izraziti počast našim poginulim zagorskim policajcima i svim policajcima koji su u Domovinskom ratu dali nemjerljiv doprinos u obrani, a nakon toga i stvaranju hrvatske države. Gardijske brigade su zapravo nastale iz specijalne policije i  to nikada ne smijemo zaboraviti – rekao je Kolar te naglasio izuzetnu suradnju s PU krapinsko – zagorskom.

-Surađujemo na preventivnim aktivnostima što se tiče sigurnosti u prometu i borbe protiv droge. Moram pohvaliti rad PU, najsigurna smo županija u RH, na 100.000 stanovnika imamo najmanje kaznenih djela i to nama kao stanovnicima županije daje posebu sigurnost. Ona je važna i za privlačenje investicija, jer domaćim, a posebno stranim investitorima, bitno je da li dolaze u sigurno područje. Tu su i novi izazovi, a to je otvorena granica, jer smo ušli u Schengen te kontrola samog Schengena, što je veliki izazov za policajce, a oni taj posao rade vrlo profesionalno. Kada bi imali još pomoć s druge strane naše granice, ti rezultati bi bili još bolji - rekao je župan te poručio policajcima da vode brigu i o svojoj sigurnosti, jer obavljaju izuzetno opasan posao.