Objavljeni službeni detalji: Evo kako je pijani Slovenac u Zagorju usmrtio Filipinca

Autor zagorje.com
policija uhićenja uhićen

Foto: Ilustracija/Pixsell (Fotografija nije u vezi s navedenim događajem)

Nakon tragične prometne nesreće o kojoj smo izvijestili i sinoć, ali i jutros, a u kojoj je smrtno stradao jedan Filipinac, PU krapinsko - zagorska je u nedjelju poslijepodne objavila rezultate očevida.

Njihovo prioćenje prenosimo u cijelosti:

"Jučer, 28. rujna 2024. godine, oko 18,15 sati, došlo je do prometne nesreće u Dubrovčanu u kojoj je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozlijede, dok je jedna osoba smrtno stradala.

Očevid prometne nesreće obavili su policijski službenici u suradnji sa zamjenicom Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu, kojom prilikom je utvrđeno da je do prometne nesreće došlo kada, 40-godišnji državljanin Slovenije, upravljajući osobnim automobilom, pod utjecajem alkohola od 2,08 promila, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobini ceste, tako da se pravovremeno može zaustaviti iza kolone od četiri pješaka koji su se kretali jedan iza drugog uz desni rub kolnika.

Tom prilikom došlo je do udara prednjeg desnog dijela osobnog automobila u tijela dvojice pješaka, 55-godišnjeg i 43-godišnjeg državljanina Filipina, a alkoholizirani 40-godišnji državljanin Slovenije je bez zaustavljanja nastavio vožnju i napustio je mjesto prometne nesreće.

U prometnoj nesreći, 55-godišnji državljanin Filipina zadobio je lakše tjelesne ozlijede, dok je 43-godišnji državljanin Filipina, uslijed udara vozila, odbačen van ruba kolnika u dvorišnu ogradu s metalnim elementima te je od zadobivenih ozljeda smrtno stradao na mjestu događaja.

Brzom reakcijom policijskih službenika, 40-godišnji državljanin Slovenije i osobni automobil slovenskih registracijskih oznaka pronađeni su u blizini mjesta prometne nesreće, a zbog osnova sumnje da je počinio kaznena djela izazivanja prometne nesreće iz čl. 227. st. 1. i 4. te ne pružanje pomoći iz čl. 123. st. 2. Kaznenog zakona, 40-godšnjak je uhićen.

Mrtvo tijelo 43-godišnjeg državljanina Filipina prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu.

Ponovno apeliramo na sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cestama, jer na taj način ne ugrožavaju samo svoj život, već živote svih sudionika u prometu.", priopćili su iz PU krapinsko - zagorske.