Odbačena prijava protiv kćeri HDZ-ovca iz afere Nakaze. DORH ne vjeruje policajki

screenshot.png

Anna Dujić, kći šefa Hrvatskih šuma Nediljka Dujića, najpoznatija po urlanju "nakaze, nakaze", može biti zadovoljna ishodom postupka koji se vodio protiv nje. Naime, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku odbacilo je kaznenu prijavu protiv nje nakon što je ljetos u zaleđu Šibenika, gdje su harali požari, izazvala incident na policijskom blokadnom punktu, javlja N1.

Prijavu protiv Anne Dujić podnijela je mlada šibenska policajka, navodeći da ju je Dujić vrijeđala psovkama te da ju je gotovo pregazila kako bi prošla kroz cestovnu blokadu postavljenu zbog požara. Dujić je bila optužena za prisilu prema službenoj osobi. Prijava je bila popraćena izvješćima koja je Policijska uprava šibensko-kninska dostavila državnom odvjetništvu nakon incidenta, a cijeli događaj su snimile i televizijske kamere.

Što se tiče odbacivanja prijave, šibensko tužiteljstvo u obrazloženju navodi sumnje u tvrdnje policajke, dok istovremeno bezrezervno vjeruje izjavi Anne Dujić i ispitivanju policijskih šefova.

Policajka je u prijavi opisala kako je 31. srpnja nešto prije 15 sati Anna Dujić naišla na blokadni punkt. Bila je u automobilu marke Audi šibenskih tablica. Iako joj je palicom Stop davala znak da se zaustavi, vozačica nije htjela stati. Policajka je napravila korak unatrag kako ju Audi ne bi pregazio, no ipak joj je dotaknuo prednji dio noge. Da nije zakoračila, navela je u prijavi, automobil bi ju udario. Osim toga, vozačica joj je pokazala srednji prst i urlala: "J…. ti mater, dolje mi je kuća!"

Policajka je u prijavi objasnila da Annu Dujić nije smjela propustiti jer je imala takvu zapovijed, a slučaj je prijavila tek nakon dva dana jer je u medijima prepoznala vozačicu i njezinu majku dok su urlale i vrijeđale policiju.

Opisala je zatim i pritiske svojih nadređenih koji su joj govorili kako nema smisla prijavljivati Annu Dujić jer su "oni cili život broj jedan u svemu". Uvjeravali su je, navelo je tužiteljstvo u svom rješenju, kako nema smisla podnositi kaznenu prijavu nakon dva dana te kako bi si mogla navući probleme.

Verzija Anne Dujić bila je sasvim drugačija od one koju je iznijela mlada šibenska policajka. Kći šefa Hrvatskih šuma u svom je iskazu izjavila da nije krenula vozilom na policajku, već se ova naslonila na njezin automobil i rekla joj da može proći dalje samo ako je pregazi.

Ispričala se zbog urlanja: "Nakaze jedne, snimajte ih sve, pa i onu policajku, j…. joj mater, dabogda crkla nakaza glupa! Svi će platit, cijela država, ja ću im se krvi napit jer se i meni pije krv, sve da snimaš." Izjavila je da je bila u šoku i rekla stvari zbog kojih joj je sada žao.

Da je Anni Dujić doista žao, prihvatilo je i tužiteljstvo koje je zaključilo da su se te njezine riječi ionako odnosile na nekog neodređenog, a ne na mladu šibensku policajku, piše N1. 

Očito je, smatra tužiteljstvo, Anna Dujić bila u strahu za svoju obitelj i imovinu te je izrazila nezadovoljstvo situacijom u kojoj se našla. Zato nije počinila nikakvo kazneno djelo, zaključilo je šibensko općinsko državno odvjetništvo.

 

NAjčitanije