Održan novi tehnički pregled vrtića u Bedekovčini; Ban:'Očekujem uporabnu dozvolu'

Autor ik

Bio je ovo već treći tehnički pregled

vrtic ban bedex.jpg

Danas je ponovno održan još jedan tehnički pregled na novodograđenom dijelu Dječjeg vrtića Bedekovčina, no u ovom trenutku još uvijek nisu poznati rezultati pregleda, odnosno, je li povjerenstvo utvrdilo da su konačno otklonjeni svi nedostaci te odlučilo izdati vrtiću uporabnu dozvolu kako bi konačno počeo s radom.

 

Načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban, nije prisustvovao samom pregledu, ali je nedugo po njegovom završetku dao izjavu za medije. – Nakon zadnjeg zaključka komisije ili povjerenstva za izdavanje uporabne dozvole, danas je uslijedio nastavak. Član povjerenstva, Zvonko Benjak, zakazao je sastanak u 9 sati i tražio je da budu prisutni izvođači, nadzorni inženjer i svi projektanti. Ja nisam prisustvovao tehničkom pregledu, a nadzorni inženjer će me obavijestiti o samom ishodu. No, u svakom slučaju, nije dobro da toliko mjeseci čekamo otvorenje ovog vrtića i ne znam što da vam velim. Očekujem pozitivan ishod i da naša djeca mogu krenuti u ovaj vrtić za kojeg mislim da je napravljen dobro i kvalitetno. Vjerujem da će uskoro biti pušten u rad da ga naša djeca iz Bedekovčine mogu pohađati – rekao je Ban.

 

Inače, načelnik Ban često, pa tako i ovaj put, izražava nezadovoljstvo što povjerenstvo za izdavanje uporabne dozvole ima neuobičajeno stroge kriterije koji se, kako je rekao Ban, ne traže nigdje u Zagorju. – Jedna od primjedbi se odnosila na konstrukciju na krovištu gdje je dodatnim vještačenjem neovisni statičar dokazao da to krovište zadovoljava sve uvjete i kvalitetu koja je tražena projektom i građevinskom dozvolom. Zato smatram da nema više prepreka da se može izdati uporabna dozvola – rekao je Ban te dodao kako nije uobičajeno da tehnički pregledi, odnosno, izdavanje uporabne dozvole, traje toliko dugo.