Održana jubilarna 55. književno - recitalna manifestacija 'Susret riječi'. Prva nagrada pripala Ljubici Ribić

Autor zagorje.com
FotoJet (92).jpg

U subotu, 21. rujna 2024. godine u OŠ Bedekovčina održana je jubilarna 55. književno-recitalna manifestacija Susret riječi, koja okuplja pjesnike i prozaiste iz cijele Hrvatske stavljajući pritom naglasak na očuvanje dijalektalne riječi, okupljajući tekstove na hrvatskome standardu, ali i na svim trima hrvatskim narječjima.

Najuspjeliji radovi pristigli na natječaj objavljeni su u prigodnome zborniku koji su svi posjetitelji dobili na poklon, a izbor radova iz zbornika čitali su bedekovčanski glumci Mirela Videk i Denis Bosak.

Prvu nagradu na ovogodišnjem recitalu osvojila je Ljubica Ribić (Beretinec) za pjesmu Ništ se ne spremenilo, drugu Tomislav Ribić (Varaždin) za Ledene škrample noči, a treću Anđelka Korčulanić (Split) za Opor zalogaj u grlu noći. U kategoriji eseja za učenike srednjih i osnovnih škola nagrađeni su Elena Beštak (Zagreb, 1. nagrada), Darija Nikšić (Velika Gorica, 2. nagrada) te Marko Bodiš (Budinščina, 3. nagrada), a u kategoriji pjesama učenika osnovnih škola nagrađene su Tena Petek (Donja Zelina, 1. nagrada), Marija Samsa (Vrbovsko, 2. nagrada) i Gabriela Fotivec (Donja Zelina, 3. nagrada).

Nagrade su uručili načelnik Općine g. Darko Ban te zamjenica župana gđa Jasna Petek, koja je načelniku Općine Bedekovčina g. Darku Banu prigodno uručila Zahvalnicu Krapinsko-zagorske županije povodom 55. godišnjice književno-recitalne manifestacije „Susret riječi“ za posvećenost kreativnom izražavanju i doprinos kulturnom stvaralaštvu te za promociju svog mjesta i županije. Zamjenica župana tom je prilikom naglasila kako iz godine u godinu uživa u ovoj pjesničkoj manifestaciji.

Za glazbeni dio recitala pobrinuli su se Maria Jović i Karlo Gajšak, a prostor su svojim radovima uljepšale članice udruge „Našenina – vezilje“.

Manifestaciju organizira Općina Bedekovčina uz pokroviteljstvo Krapinsko-zagorske županije.. Radi se o proizvodima tvrtke Texo i Kuna Corporation gdje su bili prezentirane Wagner šprice, Dulux boje i Mirka alati koje možete do kraja mjeseca kupiti po posebnim cijenama u Majdak Animi centru. Bila je to prilika za druženje s partnerima, kupcima i prijateljima uz roštilj i tamburaše Črlene Lajbeke. Majdak Animi centar je građevinske opreme i materijala u Zaboku na adresi Prilaz Dr. Franje Tuđmana 2 i možete pronaći sve što vam treba za gradnju, opremanje i uređenje prostora ili okućnica. Pratite Majdak Animi putem društvenih mreža, na web stranici www.majdak-animi.hr ili se informirajte putem telefona  049 500 761. Radno vrijeme centra je od ponedjeljka do petka od 7 do 16 sati i subotom od 7 do 12 sati.