Održana Naj akcija “Učimo zagorske običaje odmalena”

Autor Zagorje.com
IMG_4950.jpg

Koordinacijski odbor akcije Općina prijatelj djece okupio je ustanove i udruge oko akcije „Učimo zagorske običaje odmalena“.

U akciju koja se održala u Dječjem vrtiću Sveti Križ Začretje, uključila se Osnovna škola s učenicima koji pohađaju Produženi boravak, dječje Općinsko vijeće naše Općine, djelatnici Općine i Općinske knjižnice i čitaonice, mali Cvrkutići, Društvo naša djeca i KUD Sveti Križ Začretje s folklornom i tamburaškom sekcijom, a glavni kuhari uz djecu iz produženog boravka bili su vrtićke grupe Tigrići i Ribice koji su uz veliku pomoć kuhara Darka i kuharice Davorke pripremali mlince na način kako su to radile naše bake od brašna do stola.

Sve sudionike akcije pozdravio je načelnik Općine gospodin Marko Kos i zahvalio im na angažmanu, te zaželio da uživaju na radionicama. Djeca iz Cvrkutića i KUD-a organizirali su glazbeno scenske radionice na kojima su prezentirali pjesme i plesove Zagorja-brojalice, igre s pjevanjem, plesove te tradicijsku odjeću zagorskog kraja. Na kraju su se svi sudionici počastili zagorskim mlincima iz vrtićke kuhinje!

NAjčitanije