[ODRŽANA PRESSICA NACIONALNOG STOŽERA] "Mjere će biti sve rigoroznije"

Autor zagorje.com

U Hrvatskoj je evidentirano 49 slučaja zaraze koronavirusom. Nacionalni stožer objavio je nove informacije vezane uz epidemiju koronavirusa

stožer

U Hrvatskoj korona virusom je zaraženo ukupno 49 osoba. Nacionalni stožer objavio je nove informacije vezane uz epidemiju korona virusa.

Ministar Vili Beroš potvrdio je da je dosad zaraženo 49 ljudi, a da su dvoje ozdravili. - Mobilizirat ćemo čitav zdravstveni sustav i svu tehničku opremu. Imamo i dva zaražena djelatnika u bolnici, ali to nije ništa neočekivano. Podignuli smo stupanj pripravnosti, ulazimo u treću fazu obrane - rekao je Beroš. - Imamo 49 slučajeva. Novi slučajevi, to je jedan povratnik iz New Yorka. Pet slučajeva u Osijeku su svi bliski slučajevi već zaraženih. Liječnik u Dubravi je također bliski kontakt jednog zaraženog. Imamo i radnike s gradilišta u Austriji koji su pozitivni - rekao je ravnatelj HZJZ Krunoslav Capak.

-Ono što pratite u stranim medijima, mi ćemo to uvoditi. Život će nam se mijenjati, sve u cilju zaštite pučanstva i bližnjih. Moramo preuzeti odgovornost za sebe i druge. Mjere će se donositi od sutra, uključuju i cijeli paket ekonomskih mjera. Zatvaranje granice je također jedan od načina - rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Capak je otkrio da je oko 8000 ljudi u samoizolaciji. Čeka se 15 nalaza. Zdravstveno stanje oboljelih je dobro. -Preko 80 posto, a po nekim spoznajama 85 posto oboljelih ima blagu sliku. Starijim osobama se posebno preporuča da prilagode svoje aktivnosti novim okolnostima. Neka izbjegavaju javni prijevoz, javni transport, odlaske kod liječnika - ponovio je Beroš.

NAjčitanije