Održana 24. sjednici Županijskog poglavarstva

Autor

Na jučerašnjoj 24. sjednici Županijskog poglavarstva prihvaćene su sve točke dnevnog reda s time da je dodana još jedna

p_452020poglavarstvo.jpg
Na jučerašnjoj 24. sjednici Županijskog poglavarstva prihvaćene su sve točke dnevnog reda s time da je dodana još jedna točka o davanju suglasnosti Bolnici u Stubičkim toplicama za odobrenje priključka na kanalizaciju Općini Stubičke toplice.


Također je prihvaćeno potpisivanje pisma namjere osnivanja i financiranja Regionalne energetske agencije – REA sjeverozapadne Hrvatske, koja će pridonijeti još boljem iskorištavanju obnovljivih izvora energije. Izvješće o poslovanju koje Poglavarstvo prihvatilo predočili su ravnatelji svih zdrastvenih ustanova, a podržana je i odluka Opće bolnice Zabok o mjerama za racionalnije poslovanje.

Prihvaćen je i prijedlog o kreditima za studente s područja naše županija, te se upućuje na Županijsku skupštinu. Naša županija među prvima u Hrvatskoj uvodi takav model pomoći studentima, a od drugih modela razlikuje se po tome da ima i socijalnu kategoriju te nagrađivanje izvrsnih studenata. Krediti će biti do visine dvije tisuće kuna mjesečno, a cilj je poticati, motivirati i omogućiti što većem broju mladih ljudi u Zagorju visokoškolsko obrazovanje.

Poglavarsto je jučer prihvatilo Pismo namjere HEP- ESCO-a i krenut će u provedbu Projekta energetske učinkovitosti čiji je cilj smanjenje troškova grijanja u osnovnim i srednjim školama Krapinsko-zagorske županije. Provedbom tog projekta škole će u roku osam godina od uštede na energentima otplaćivati investiciju.

Također je odobreno zaključivanje ugovora s Zagorskom razvojnom agencijom o sufinaciranju izrade projekta razvojoa cikloturizma u našoj županiji. Tim projektom bi se definirala koja su područja pogodna za izgradnju biciklističkih staza čim bi se obogatila turistčka ponuda Krapinsko-zagorske županije.
NAjčitanije