Općina Lobor u proračunu osigurala više od 50 tisuća kuna za svoje OPG-ovce

Zahtjevi se mogu predati u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Lobor, na Trgu svete Ane 26 u Loboru, najkasnije do 31. prosinca 2021. godine

poljoprivreda.jpg

Posljednjih se godina u potrazi za zdravijim i kvalitetnijim proizvodima potrošači sve više okreću domaćim proizvođačima, stoga ne čudi što je i na loborskom području sve više obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Budući da blagodati prirode i entuzijazam nisu sve što je potrebno za uspješno poslovanje, već značajnu ulogu imaju i financijska sredstva potrebna za ulaganje u proizvodnju, Općina Lobor i ove je godine u svom proračunu osigurala potpore poljoprivrednim proizvođačima sa svojeg područja. Kako bi im pomogla u poslovanju, Općina je za OPG-ove osigurala 55.650,00 kuna, a nedavno je objavljen javni poziv za predaju zahtjeva za pomoć u poljoprivredi.

– Svi smo svjesni važnosti zdrave, domaće prehrane i činjenice da upravo takve proizvode i prerađevine možemo pronaći na našim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. Naši su poljoprivrednici vrijedni ljudi, no ne mogu sve sami, moramo im pomoći da unaprijede proizvodnju i to svake godine s radošću činimo, osiguravajući u proračunu sredstva za tu namjenu – kazala je načelnica Ljubica Jembrih, pozvavši vlasnike OPG-ova da se odazovu na javni poziv i predaju zahtjeve za pomoć poljoprivredi.

Zahtjevi se mogu predati u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Lobor, na Trgu svete Ane 26 u Loboru, najkasnije do 31. prosinca 2021. godine, odnosno do iskorištenja planiranih sredstava. Sve ostale potrebne informacije i obrazac zahtjeva objavljeni su na mrežnoj stranici Općine Lobor.

NAjčitanije