Općini Jakovlje 3.800.000 kuna od Fonda za zaštitu okoliša

Autor

Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinko Mladineo sa suradnicama posjetio je 5. ožujka općinu J

jakovlje_FOnd potpisani ugovori.jpg

Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinko Mladineo sa suradnicama posjetio je 5. ožujka općinu Jakovlje te se detaljnije upoznao s projektima za koje je Fond općini Jakovlje odobrio sredstva.

Tom prilikom potpisano je pet ugovora o sufinanciranju projekata iz područja zaštite okoliša (sanacija odlagališta otpada u Kraljevom Vrhu), održive gradnje (krovište i građevinska stolarija na objektu društvenog doma i vrtića te građevinska stolarija u OŠ Jakovlje) i dva projekta iz područja smanjenja emisije štetnih plinova u okoliš (izgradnja kotlovnice i centralnog grijanja u objektu društvenog doma i vrtića te izgradnja plinskog centralnog grijanja u PŠ Igrišće).

Fond će tako sve investicije sufinancirati s 45 posto sredstava, što ukupno iznosi 3.800.000 kuna. Dogovorena je i buduća suradnja, pa će općina Jakovlje kandidirati i nove projekte (uvođenje ekološke i štedljive javne rasvjete te izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta, što je obveza općine prema Zakonu o otpadu).

Delegacija Fonda prlikom posjete razgledala je park u centru Jakovlja, objekt društvenog doma i vrtića te osnovnu školu Jakovlje. Direktor Fonda se vrlo pohvalno izrazio o kandidiranim projektima te izjavio da je općina Jakovlje u ovom trenutku ima najviše, čak pet projekata, u Republici Hrvatskoj, koje Fond sufinancira.

NAjčitanije