Oporba izazvala prekid rada Županijske supštine

Autor

Nakon gotovo četverostanog zasjedanja članova Skupštine Krapinsko-zagorske županije, kad su odrađene gotovo sve točke dn

belina200.jpg

Nakon gotovo četverostanog zasjedanja članova Skupštine Krapinsko-zagorske županije, kad su odrađene gotovo sve točke dnevnog reda, oporbeni vijećnici napustili su sjednicu.

Stanko Belina

Oni naime, nisu željeli sudjelovati u raspravi o prenošenju osnivačkih prava nad osnovnim i srednjim školama sa Skupštine na Poglavarstvo.

Prema riječima predsjednika ZDS-a Stanka Beline, iskustva s takvim prenošenjem u zdravstvu dokaz su da Skupština više nema nikakav utjecaj na tom području, tako da bi donošenje takve odluke vezano uz školstvo značilo dodatnu marginalizaciju Skupštine.

Županica Vlasta Hubicki izjavila je pak da nikako nije riječ o tome da se Skupštini nešto oduzme, već da se radi isključivo o ekspeditivnosti, budući se Poglavarstvo češće sastaje te bi moglo učestalije donositi neke odluke.

Skupštini bi na odlučivanje ostala sva pitanja o statusnim promjenama ustanova, a Poglavarstvo bi, primjerice, davalo suglasnost na statut škole, imenovalo županijske predstvanike u školske odbore i slično.

Zbog nedostatka kvoruma, jučerašnja je sjednica prekinuta, a županica je zaključila da su oporbeni vijećnici školstvu nanjeli veliku štetu.

NAjčitanije