OPREZ: Ovog vikenda akcija zagorske policije

Autor zagorje.com
Policija upozorava.jpg

Kako bi se spriječilo daljnje stradavanje osoba u prometnim nesrećama, tijekom nadolazećeg vikenda policijski službenici Policijske uprave krapinsko-zagorske će od 4. do 6. kolovoza 2023. godine provoditi pojačani nadzor prometa.

- Apeliramo na sve sudionike u prometu kako samim ne poštivanjem prometnih propisa i nepažnjom znatno povećavaju mogućnost njihovog stradavanja, te savjetujemo da temeljem životnog i prometnog iskustva pokažu kako odgovorno i sigurno sudjelovati u prometu kako bi spriječili dovođenje u opasnost sebe i ostale sudionika u prometu - kažu u PU krapinsko - zagorskoj. 

Vozače upozoravaju da:
-prilikom vožnje budu maksimalno koncentrirani na promet koji ih okružuje;
-ne koriste mobitel tijekom vožnje (zakonski je propisano da se ne smije koristiti bez uređaja koji omogućava njegovo korištenje bez upotrebe ruku);
-voze na dovoljnom razmaku u odnosu na vozilo koje se kreće ispred njih;
-poštuju dopuštena ograničenja brzine, odnosno prilagode brzinu stanju kolnika i osobinama ceste (noć, magla, kiša, zavoj, uspon i dr.);
-ne ulaze u opasna pretjecanja na kratkim dijelovima cesta i na mjestima gdje preglednost nije dovoljna, odnosno na mjestima gdje je to zabranjeno.