OPREZ: Policija izlazi na ceste diljem Zagorja. Love 'posebnu skupinu'

policija noć

Policja će i ovog vikenda, zapravo, sve do nedjelje, intenzivno provoditi akciju tijekom koje će loviti 'posebnu skupinu' vozača, one pod utjecajem alkohola i/ili droga.

"Navedena akcija se provodi kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu i broj prometnih nesreća, posebice nesreća s najtežim posljedicama koje su prouzročili vozači pod utjecajem alkohola te povećala razina sigurnosti prometa na cestama. Osim upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga sankcionirati će i sva ostala kršenja prometnih propisa.

Ovim putem ponovno apeliramo na sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cestama, već da koriste usluge javnog prijevoza ili taksi službi, da zamole osobe od povjerenja koje posjeduju valjane vozačke dozvole i nisu konzumirale alkohol da upravljaju vozilom odnosno da koristi institut tzv. dogovornog vozača (jedna osoba se odredi za vozača i ta osoba upravlja vozilom i ne konzumira alkoholna pića).", priopćili su iz PU krapinsko - zagorske.