Oroslavčani pali sa šest kilograma marihuane

Autor

Zahvaljujući iskustvu i dobrom policijskom njuhu, u ruke službenika Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice

p_936610heroin-txt.jpg
Zahvaljujući iskustvu i dobrom policijskom njuhu, u ruke službenika Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice kod Ivanje Reke ´palo´ je nešto više od šest kilograma marihuane i 222 grama kokaina, te 116 komada raznog streljiva, tromblonska mina i topovski udar.


Nesuđeni vlasnici veće količine opijata su Nedeljko K. (37) i Zlatko Lj. (48) s područja Oroslavlja, a da im policija nije pomrsila planove i da su uspjeli prodati drogu, zaradili bi preko 200 tisuća kuna.

Naime, u petak u poslijepodnevnim satima policijski službenici Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice uočili su u petak na odmorištu Ježevo na autocesti A3 sumnjivo ponašanje dvojice muškaraca.

Policijski službenici obavljajući svoje zadaće uočili su na odmorištu Ježevo na autocesti A3 nesvakidašnji ´kontakt´ dvojice muškaraca. Nakon jednominutnog razgovora, dvojac se uputio prema Zagrebu svaki u svom automobilu u razmaku od dvije minute.

Upravo taj potez policajcima je postao opravdano sumnjiv, pa su ih kod Ivanje Reke zaustavili i legitimirali. Temeljem naloga Županijskog suda policija je pretresla njihove automobile i stanove.

U Zlatkovoj Opel Astri pronašli su 6066 grama marihuane, 222 grama kokaina i digitalnu vagu za precizno mjerenje, a u obiteljskoj, pak, kući manju količinu marihuane, 116 komada raznog streljiva, trombolnsku minu i topovski udar.

Stoga će Zlatko, osim zbog zloporabe opojnih droga biti prijavljen i za nedozvoljeno držanja oružja i streljiva. Obradom su policajci utvrdili da su Zagorci Nedeljko i Zlatko na neutvrđen način i na neutvrđenom mjestu nabavili drogu, a koju su imali namjere preprodati po Zagorju.

Kobnoga dana kad su ´pali´, Nedeljko je u svom Golfu, očito prema uigranom scenariju, bio prethodnica i izviđao teren radi pravovremenog uočavanja policijskih ophodnji, a slijedio ga je Zlatko u Astri punoj droge.

No vještim policajcima ipak nisu promakli. Po dovršetku obrade zagorski dileri su u subotu popodne odvedeni istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu. Inače, Zlatku je ovo prvi ulazak u policijske evidencije dok se Nedeljko već ogriješio o zakon zbog imovinskih delikata kao i (ne)djela s elementima nasilja.
NAjčitanije