Oroslavje sve poželjniji grad

Autor

Radi se na sve strane u Oroslavlju koje je postalo veliko gradilište, od gradskih komunalnih investicija, do privatnih g

Radi se na sve strane u Oroslavlju koje je postalo veliko gradilište, od gradskih komunalnih investicija, do privatnih gradnji kuća. Istaknuo je to i gradonačelnik Oroslavja Ivan Tuđa na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, održanoj uz Dan grada i župni blagdan Velike Gospe.


Briga za pješake

Sagrađen je dio nogostupa od Mokrica do Oroslavja, vrijedan 1,1 milijun kuna. Završen je nogostup od Ulice Stjepana Radića do kružnog toka pokraj benzinske, u vrijednosti milijun i pol kuna. U završnoj je fazi 1000 metara nogostupa s oborinskom kanalizacijom od Krušljeva Sela do Slatine, vrijednosti dva milijuna kuna rekao je o najvažnijim komunalnom aktivnostima gradonačelnik Tuđa.

Tu su i asfaltirane ceste, prošireni mostovi, uređivanje parkova, pomoć brojnim sportskim i drugim udrugama. Da Oroslavje postaje sve poželjnije mjesto za život, upozorava i gradnja kuća za prodaju. Brojne su i gospodarske aktivnosti pa je registrirano samo 170 nezaposlenih.

Žele vojarnu u Slatini

Od brojnih planova istaknuta je inicijativa za povratak vojarne u Slatinu i plan gradnje Gradske vijećnice. Čestitke Oroslavčanima na uspjesima uputili su, među ostalim, krapinsko-zagorska županica Sonja Borovčak i saborski zastupnik Ivan Hanžek.

Uz Dan grada uručena su priznanja. Plakete su dobili DVD Slatina i Milan Novosel, član Streljačkog društva Strijelac i dugogodišnji gradski vijećnik. Grb grada dobili su Tomislav Bertol, stručni trener Strijelca, i Vesna Grabušić, učiteljica Osnovne škole Oroslavje. Nagrada je uručena i Ankici Gredičak, članici udruge Hrvatska žena.

Izvor: Večernji list
NAjčitanije