Osam zagorskih škola uključeno u projekt "e-Škole"

Autor Zagorje.com

Među odabranima su dvije zagorske srednje škole, te šest osnovnih škola

e škola.jpg

U prvoj fazi, već na jesen ove godine, uključit će se prvih 20 škola, dok će se ostalih 130 uključiti početkom 2016. godine. Odabirom prvih 150 škola, nacionalni strateški projekt "e-Škole" kreće u prvu fazu implementacije, vrijednu 300 milijuna kuna.

Na javni poziv za sudjelovanje u Pilot projektu stiglo je 705 prijava, među kojima tridesetak osnovnih i srednjih škola iz Krapinsko-zagorske županije. Od 630 škola koje su zadovoljile nužne uvjete, prema kriterijima za odabir škola objavljenima u Javnom pozivu, odabrano je ukupno 150  koje predstavljaju reprezentativni uzorak prijavljenih škola.

Među odabranima su dvije zagorske srednje škole – Krapina i Oroslavje te šest osnovnih škola – Mače, Brestovec Orehovički, Marija Bistrica, Sveti Križ Začretje, Hum na Sutli i OŠ pri Specijalnoj bolnici Krapinske Toplice.

S odabranim školama, kao i njihovim osnivačima, pristupit će se potpisivanju ugovora s definiranim pravima i obvezama prema planu pilot projekta. Nove škole trebat će pričekati do 2019. godine kada se planira uključivanje sljedećih 700 škola u drugu fazu projekta.

NAjčitanije