Osmogodišnji Karlo jedini je dječak među Zlatarskim mažoretkinjama

Autor

Od ožujka ove godine sastav Zlatarskih mažoretkinja ojačan je muškim članom djevojčicama se pridružio i mali Karlo St

p_575009karlo-txt.jpg
Od ožujka ove godine sastav Zlatarskih mažoretkinja ojačan je muškim članom djevojčicama se pridružio i mali Karlo Stubičan. Osmogodišnji Karlo, odličan učenik prvog razreda OŠ Zlatar Bistrica, prvi je mažoretan u Zagorju, kaže trenerica Tatjana Malinar i dodaje:

- Karlo ima veliku volju, trudi se i dobro se uklopio. Nakon njega još su dva mažoret-tima dobila dječake. Djevojčice su ga dobro prihvatile, mali problemi nastaju kad se pleše u paru, no priviknut će se. U pripremi je i posebna koreografija za Karla, a sada standardno vježba twiling, koji ima elemente baleta, gimnastike, jazz-dancea i rada sa štapom.

Prvašić Karlo u Zlatarske se mažoretkinje upisao na vlastitu želju i kao podrška 12-godišnjoj sestri Mateji koja je mažoretkinja već dvije godine.

- Karlo dobro pamti koreografije i više voli plesati s djevojčicama nego se tući s dečkima. Sve je počelo kada je u Zagrebu gledao europsko prvenstvo na kojem su nastupili i mažoretani, to mu se svidjelo ponosno govori majka Grozdana. Kaže da brat i sestra kod kuće zajedno vježbaju koreografije, potiču se i kritiziraju pogrešne pokrete. Karlo je kao mažoretan nastupio pet puta, a nedavno je dobio i novu odoru.

Prije nastupa ima tremu i uzbuđen je, a nakon nastupa nema mu ravnoga, uvijek ostane zapamćen jer je jedini među curama smješka se Grozdana.

Na treninge i probe koji se održavaju dva puta na tjedan Karlo dolazi redovito, a rado bi dolazio i češće.

- Super mi je i jako se veselim probama. Volim plesati i družiti se kaže Karlo. Kako je za našu sredinu još neuobičajeno da dečki plešu s mažoretkinjama, Karla često zadirkuju vršnjaci, koji više vole nogomet.

Dečki ga zezaju, no on to ignorira i ne uznemiruje se. Zna što hoće i uporan je u tome, a mi ga podržavamo rekla je mama Grozdana.

Izvor: Večernji list
NAjčitanije