Osnovan Humski ogranak UHDDR

Autor

U Humu na Sutli osnovan je ogranak Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata. Za predsjednika je izabran Zvonko Jav

p_759333uhddr (600 x 420).jpg

U Humu na Sutli osnovan je ogranak Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata. Za predsjednika je izabran Zvonko Javorić, za dopredsjednike Stjepan Košanski i Josip Petek, a za tajnika Ante Barukčić. Za predsjednika Nadzornog odbora izabran je Zlatko Stančić.


Predsjednik humskog ogranka UHDDR Zvonko Javorić zadovoljan je što su se branitelji u općini Hum na Sutli konačno organizirali.

– U ratu smo pokazivali zajedništvo i uspješno smo odradili zajedničke zadaće, a nakon rata se razišli svaki na svoju stranu, povukli smo se na osamu. Učlanjeni u ovu udrugu možemo zajedničkim snagama ostvariti svoja prava – rekao je predsjednik ogranka Javorić.

Jedna od njihovih prvih aktivnosti bit će izrada spomen obilježja za devet poginulih hrvatskih branitelja s područja Huma na Sutli.

Predsjednik Podružnice UHDDR Krapinsko-zagorske županije Mario Draganić branitelje je upoznao s njihovim pravima te ih upozorio da se pripreme za travanj kada bi trebali dobiti udjele u Fondu hrvatskih branitelja. Poručio je da branitelji ne nasjedaju i jeftino prodaju udjele jer prodajom postojećih gube pravo na sve ostale dionice koje će se sliti i Fond prodajom državnih poduzeća.

NAjčitanije