Osumnjičeni za ubojstvo majke brani se sa slobode

Autor

Slavko Hatz (47), koji se sumnjiči da je prije tjedan dana u kući u Zlatar Bistrici ubio svoju majku Anu (69), ispitan j

p_885604zena-txt.jpg
Slavko Hatz (47), koji se sumnjiči da je prije tjedan dana u kući u Zlatar Bistrici ubio svoju majku Anu (69), ispitan je na zagrebačkom Županijskom sudu. Pred istražnim sucem mr. Borisom Ivančićem priznao je djelo.


Sucu je kazao da je godinama živio s majkom koja je pila te ga je zlostavljala. Te večeri kada je došao kući majka mu je počela prigovarati zbog žene s kojom je bio u vezi. On joj je prigovorio jer cijeli dan nije nahranila stoku, nego je po selu žicala novac za piće.

U jednom trenutku on je uzeo metalnu pepeljaru kojom ju je udario po glavi. Nakon toga ju je gurno niz stepenice i otišao spavati. Sutradan ujutro, kada se probudio, vidio ju je nekoliko metara dalje od mjesta gdje je pala, te je pozvao rodbinu, kazavši im da je mrtva.

Mrtvozorniku su ozljede njezine glave bile sumnjive, a obdukcijom je utvrđeno da je umrla od nagnječenja mozga. Nakon ispitivanja Hatz je pušten da se brani sa slobode.

Naime, tužiteljstvo nije tražilo ni pritvor niti zadržavanje, jer smatra da nema opasnosti od bijega ni opasnosti od utjecaja na svjedoke, a Hatz dosad nije osuđivan.

Izvor: Večernji list
NAjčitanije