Otvoren natječaj za 10. HGF

Autor

Koncertom kojeg su prošlog petka u restoranu Kod golubeka održali zabočki band Nezbit i njihova predgrupa Ptičja gripa

Koncertom kojeg su prošlog petka u restoranu Kod golubeka održali zabočki band Nezbit i njihova predgrupa Ptičja gripa, punk band iz Zagreba, otvoren je natječaj za 10. jubilarni HGF, festival mladih i neafirmiranih bandova.

Na 10. HGF mogu se prijaviti bandovi koji sviraju rock, pop ili su sličnog izričaja. Najmanje 3 autorska glazbena uratka na CD-u trebaju poslati organizatorima, Udruzi Mraz, na adresi Matije Gupca 53a, 49210 Zabok. Radovi mogu biti već i ranije objavljeni. Prvoplasirani band očekuje nastup na rock festivalu Rock Otočec kraj Novog Mesta te izdavanje samostalnog nosača zvuka.

Svi na jezera

Ove godine mijenja se i mjesto festivala. Nakon što je pokrenut ´96. godine od strane Gorana Vrgoča, tadašnjeg vlasnika dvorca Gjalski i stalnog održavanja u tom prostoru, HGF se ove godine seli na Bedekovčanska jezera, gdje će se organizirati u koprodukciji s Tropic barom. Mnogi ljubitelji rocka u Zagorju još uvijek pamte prvi festival kada je 48 bandova nastupilo u 8 večeri te najbolji uz goste na velikom koncertu na otvorenom. Redom pobjednici festivala su bili Stampedo (Zagreb), Pun kufer (Zagreb), Đubrivo (Split), Megabitch (Pula), Poppins (Rijeka), Elektrik Buttshaperz (Varaždin), Tha B Inside (Rijeka), Tranzistori (Zagreb) i Adastra (Zagreb). Može se slobodno reći kako je festival opravdao svoje postojanje potičući mlade u stvaranju i prezentaciji glazbe.

HGF - ROCK BEDEX 2006. održat će se od 14. do 18. lipnja.

Prve večeri festival otvaraju dosadašnji pobjednici i revijalni glazbeni sastavi. Drugog se dana predstavlja šest bandova uz goste, a isto tako treće i četvrte večeri. Petog, posljednjeg dana slijedi proglašenje pobjednika i zatvaranje festivala. Sve dane festivala biti će omogućeno kampiranje, besplatno kupanje te razne radionice (gitara, bubanj, bass, pjevanje, pozornica, razglas) te igre na pijesku. Treba najaviti i kako Udruga Mraz prije HGF-a organizira i festival udruga na kojem će se prezentirati Županijski program djelovanja za mlade, a udruge će se predstaviti svojim radom. Dvodnevno druženje završit će koncertom. Točan termin biti će objavljen naknadno.

Izvor: Zagorski list

NAjčitanije