Otvorena državna cesta od Dubrovčana do Risvice

Autor zl

Danas u 14 sati u promet je puštena obnovljena državna cesta D205 na dionici od Dubrovčana do Risvice u duljini od 10, 4 kilometra

  cesta2.JPG

Riječ je o investiciji od 48 milijuna i 770 tisuća kuna, a ako se k tome doda i nedavno obnovljenu dionicu od Risvice do graničnog prijelaza Razvor, cjelokupni iznos se penje na 63 milijuna kuna.

Član Uprave Hrvatskih cesta Nenad Maljković istaknuo je da od danas građani mogu nesmetano voziti navedenom prometnicom, uz napomenu da je na tri točke još uvijek na snazi privremena regulacija prometa. Na ovoj je dionici porasla i sigurnost pješaka jer je napravljeno 2 kilometra nogostupa. Također je istaknuo da Hrvatske ceste planiraju nastaviti s obnovom državne ceste D205 u smjeru Zaboka.

Događaju su nazočili i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, zamjenik župana Anđelko Ferek – Jambrek, gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek, načelnik Općine Zagorska Sela Željko Kodrnja i zamjenik načelnika Općine Tuhelj Mladen Hercigonja.

-Osobno sam jako zadovoljan, a siguran sam da se tako osjećaju i mještani Tuhlja, Klanjca, Zagorskih Sela, Kumrovca i Kraljevca na Sutli, kojima ova cesta znači puno – istaknuo je župan dodavši kako se nada da će, kao što su danas pustili u promet obnovljenu dionicu D205, to isto do proljeća iduće godine učiniti i s državnom cestom D209 Laz Bistrički-Marija Bistrica.

 

 

 

 

 

NAjčitanije