Otvoreni Dani Ksavera Šandora Gjalskog

Autor

Tradicionalna kulturna priredba Dani Ksavera Šandora Gjalskog večeras je svečano otvorena izložbom slika zagrebačkog aka

gjalskimala.jpg
Tradicionalna kulturna priredba Dani Ksavera Šandora Gjalskog večeras je svečano otvorena izložbom slika zagrebačkog akademskog slikara Tihomira Lončara u dvorani zabočke Elektre.

Slikar Tihomir Lončar (1953.) diplomirao je na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti u klasi Vasilija Jordana. Nakon prve samostalne izložbe 1985. do danas ih je priredio više od 30. Lončar se Zabočanima predstavo s 20-ak ulja na platnu nastalih zadnjih 15 godina.

Šestodnevna priredba Dani Ksavera Šandora Gjalskog sutra se nastavlja dodjelom Male nagrade Gjalski za osnovnoškolce u istoimenoj zabočkoj osnovnoj školi, a u četvrtak će biti dodijeljene nagrade Gjalski za učenike srednjih škola,

U subotu će biti dodijeljena glavna nagrada Gjalski ovogodišnjem dobitniku, mladom sarajevskom književniku Igoru Štiksu.

Sutra će biti otvorena izložba umjetničkoga srebrnog nakita Stjepana Balje i akademskog slikara Zorislava Drempetića Hrčića te predstavljene dvije knjige: Stapanje nutrina Rajka Fureša i Čuvari blaga Mirka Ivanjeka. Najavljen je i glazbeni nastup Gudačkog kvarteta Dora Pejačević HGZ-a iz Zagreba u Dvorcu Gjalski .

U srijedu će se u kinodvorani održati kazališna predstava U posjetu kod gospodina Greena , a u petak koncert pijanistice Mije Elezović i violinistice Ive Barač u OŠ K.Š. Gjalskoga .

Novost Dana je trodnevni multimedijski program zabočke udruge Gokul koji traje od četvrtka do subote u Zelenoj dvorani zabočke bolnice. Organizator Dana je zabočka Kulturna manifestacija Dani K. Š. Gjalskog, a pokrovitelji Ministarstvo kulture, Krapinsko-zagorska županija te gradovi Zabok, Crikvenica i Poreč.
NAjčitanije