Otvorili su zanimljivu izložbu prepariranih divljih životinja ovog podneblja

Autor Zagorje.com

Lovačko društvo “Fazan“ iz Konjščine proslavilo 70 godina djelovanja

obljetnica lovačkog društva fazan.jpg 8.jpg

Lovačko društvo “Fazan“ iz Konjščine u nedjelju je u vatrogasnom domu u Donjoj Konjščini proslavilo 70 godina djelovanja.  

Lovačko društvo “Fazan“ djeluje na području općine Konjščina i osnovano je 1954 godine. Tada je imalo lovnu površinu od 2500 hektara, a 1963. godine pridružili su im se lovci iz Jertovca i Sušobrega i tad se lovna površina povećala na 4200 hektara, dok danas gospodare s 4302 hektara. 

Lovačko društvo danas broji 73 aktivna člana. Sudjeluju u svim projektima i događanjima u njihovoj lokalnoj zajednici. 

Predsjednik Društva Željko Kuljak rekao je kako nastoje biti aktivni sudionici u svemu i pomagati sumještanima da žive kvalitetnije i bolje. Za obljetnicu su napravili lovačku izložbu u galeriji Čular koja je otvorena za djecu iz osnovne škole i iz dječjeg vrtića te za građane.

 – Izložba će se moći posjetiti uz najavu sljedeća dva tjedna. Izloženi su lovački trofeji i demo preparati divljih životinja s našeg podneblja, životinje koje obitavaju na području našeg lovišta. Djeca i građani nisu u prilici vidjeti neku takvu životinju, na primjer svi su čuli za fazana i srnu, ali da je netko vidio divlju mačku, vidru ili neku drugu životinju koja obitava na tom području vjerojatno nije. Sad je prilika da vide jedan lijepi postav te izložbe – istaknuo je Kuljak.

Dodao je kako su na obilježavanju imali 120 uzvanika. 
- Najprije smo svi zajedno posjetili izložbu, nakon izložbe slavljena je sveta misa u našoj župnoj crkvi koju je predvodio velečasni koji je isto lovac i naš član. Nakon toga je održana svečana sjednica, ručak i druženje, a svirali su Rogisti iz Kraljevca na Sutli – pojasnio je predsjednik Lovačkog društva “Fazan“. 

Na obilježavanju je bila i načelnica Općine Konjščina i saborska zastupnica Anita Curiš Krok koja podržava ovakva događanja i rad udruga s područja općine. 

– Lovačko društvo “Fazan“ je jedna od aktivnijih udruga općine, čestitam im na ovoj vrijednoj obljetnici i zahvaljujem svim vodstvima Udruge koji su do sad bili i svim članovima. Želim im joj puno uspješnih lovačkih godina i dobru kob – naglasila je Curiš Krok.