Pacijenti u Zagrebu i Varaždinu pušteni kući. Još jedno trovanje u Splitu?

Autor zagorje.com

Policijsko postupanje se nastavlja

Policija1.jpg

Splitska policija potvrdila je Dalmatinskom portalu kako je danas oko 13.15 sati u ugostiteljskom objektu u Splitu muškarac osjetio tegobe u grlu nakon što je popio bezalkoholno piće.

'Muškarac je prevezen na pružanje liječničke pomoći i u tijeku je poduzimanje mjera i radnji kako bi se utvrdilo činjenično stanje', ističu. Policija je još jedan slučaj evidentirala 20. listopada.

'Policijski službenici su poduzeli sve potrebne mjere i radnje radi kako bi se utvrdile činjenice i sačinili potrebna pismena te Državnom inspektoratu uputili izviješće kako bi poduzelo mjere i radnje iz svoje nadležnosti. O događaju ćemo obavijestiti i nadležno općinsko državno odvjetništvo', poručuju.

Zagrebačka policija se oglasila o trovanjima nakon konzumacije pića koje proizvodi Coca-Cola. U priopćenju navode kako je svih šest osoba koje su se od jučer javile u bolnicu pod sumnjom na trovanje pićima pušteno kući. Sedmi je slučaj, podsjetimo, čovjek koji je u Rijeci hospitaliziran prije četiri dana. Navode i kako utvrđuju sve relevantne činjenice te da su o dosad utvrđenom obavijestili nadležne institucije, prenosi Index.

"Policijska uprava zagrebačka je tijekom jučerašnjeg popodneva, 7. studenoga i danas prijepodne zaprimila nekoliko dojava o osobama koje su zatražile liječničku pomoć zbog određenih nuspojava koje bi se mogle dovesti u vezu s konzumacijom bezalkoholnog pića. Nakon pružene liječničke pomoći u zdravstvenim ustanovama, svih šest osoba je pušteno na kućnu njegu.

Tijekom postupanja policijski službenici proveli su očevid, izuzeli određene predmete, obavili razgovore s više osoba te su o svim dosadašnjim saznanjima obavijestili nadležne institucije kako bi poduzele mjere iz svoje nadležnosti.
Utvrđivanje svih relevantnih činjenica vezanih uz ovaj događaj se nastavlja", priopćila je policija.