PAJDAŠKO SPREHAJANJE: Zlatni lampaš DND – u Zlatar i prikazu ‘Delidba’

Autor rj/sp
pobjednici.JPG

DND grada Zlatara  s prikazom ‘Delidba’ pobjednik je ovogodišnjeg Pajdaškog sprehajanja u Zlataru.

Za najbolji prikaz nagrađen je Zlatnim lampašem i novčanom nagradom od 800 eura, koju je uručio župan Željko Kolar.

Drugu je nagradu i 600 eura osvojio je KPD Zlatarjeve i prikaz ‘Kumice s placa’, a treću nagradu i 400 eura treća PŠ Martinšćina i prikaz ‘Zemi jabučicu i okrijepi dušicu’.

Stručni žiri činili su Mladenka Mikulec-Šimunec (načelnica općine Mače), Senka Jurina (direktorica Ansambla Zabok, predstavnica Krapinsko-zagorske županije), Nevenka Gregurić, Đurđa Drašić i Laura Bingula (predstavnik grada Zlatara). Predsjednica žirija Nevenka Gregurić poručila je da svi sudionici zaslužuju 'petice'.

Voditelj sprehajanja bio je Adam Končić, a priredbu je pratio i predsjednik RH Zoran Milanović.

Za najljepše ukrašen izlog tijekom manifestacije nagradu od 100 eura dobio je KPD Zlatarjeve.

Gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek izrazila je zadovoljstvo što je vrijeme poslužilo i zahvalila visokim dužnosnicima, a posebno predsjedniku Zoranu Milanoviću na posjeti.

– Hvala svim udrugama s područja grada Zlatara i udruzi iz Lobora, koje održavaju tradiciju, jer ako želimo da ova manifestacija opstane, možemo je jedino mi sami očuvati. Grad Zlatar sa Županijom podignuo je visinu nagrada i nadam se da će iduće godine biti još više sudionika manifestacije – rekla je gradonačelnica i pozvala posjetitelje i na sutrašnja sportska događanja i na Festival dječje kajkavske popevke te u Park na nastavak programa, koji vatrometom.

Župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar ocijenio je Pajdaško sprehajanje ocjenom 55. - Jako puno ljudi se okupilo,a  ono što se čitav tjedan vidi u Zlataru je nevjerojatan angažman djece, od vrtićke dobi do osnovnih škola, puno profesora i nastavnika koji su se u to uključili kao mentori, KUD – ovi, ostale udruge i to nam daje garanciju da ćemo s ovom tradicijom nastaviti. Pogledajte sreću kod djece koja su se pojavljivala u ovim ulogama s jedne strane, a s druge, koliko je tu bilo potrebno truda, volje, želje, energije, vremena da se djeca tako fantastično pripreme za ovo što su danas prezentirali. Svaka čast, zadovoljstvo mi je da je Županija suorganizator i pokrovitelj ove manifestacije i nastavit ćemo i dalje podržavati sve ovakve manifestacije širom Zagorja. Ovdje se vidi kako su Zagorci s jedne strane vrijedni, a s druge i da se znamo zabavljati – rekao je župan.

U prikazima starinskih običaja sudjelovali su i KUD Lobor i  KUD Belec.

CIJELU FOTOGALERIJU POGLEDAJTE OVDJE