Paket pun bombi dva dana stajao na autocesti?!

Autor

U blizini međunarodnoga graničnog prijelaza Macelj policija je u ponedjeljak poslijepodne pronašla paket pun različitog

p_241165crn-hapsenje-txt.jpg
U blizini međunarodnoga graničnog prijelaza Macelj policija je u ponedjeljak poslijepodne pronašla paket pun različitog eksploziva, bombi i streljiva. Da je na autobusnom ugibalištu na državnoj cesti D1 kod Gornjeg Maclja ostavljena neobična kutija, policiji je dojavio državljanin BiH Irfan Osmanović u ponedjeljak nešto prije 14 sati.

Na teren su izašli policijski djelatnici i pirotehničari koji su u kartonskoj kutiji našli pravi mali arsenal eksplozivnih sredstva. Tako su pronađena dva ručna bacača raketa M80, kalibra 64 mm - popularne zolje, zatim po tri komada kumulativnih bombi M79 i tromblonskih trenutnih mina M60, te 10 komada ručnih bombi M75.

U paketu su još bile dvije ručne bombe domaće proizvodnje, jedna elektrodetonatorska kapisla, po jedno topničko streljivo kalibra 20, odnosno 30 mm, dva komada streljiva 14,4 mm te više puščanog i pištoljskog streljiva. Pronađene su i velike količine eksploziva: 800 grama TNT-a, 1,2 kilograma vitezita i pet metara sporogorećeg štapina.

Policija još nije otkrila tko je ostavio opasna sredstva na vrlo prometnoj cesti, jedino se zna da su tamo stajala možda i dva dana (!). Eksploziv i bombe uskladišteni su u prostorijama PU krapinsko-zagorske do njihova uništenja.

Je li se netko na taj za prolaznike možebitno poguban način htio riješiti bombi i eksploziva, strahujući ih donijeti u policiju, može se samo pretpostaviti. Da je vozilo naletjelo na kutiju i pregazilo je, posljedice bi bile kobne. Srećom nitko nije stradao.
NAjčitanije