Pčelari, prijavite se za 21. županijsko ocjenjivanje i izložbu meda

Autor zagorje.com
aa-med-600_360.png

Krapinsko – zagorska županija raspisala je Javni poziv za XXI. Ocjenjivanje i izložbu meda Krapinsko-zagorske županije Krapina, koje će se održati 25. studenog 2023. godine.

Organizatori „Ocjenjivanja i izložbe meda Krapinsko-zagorske županije“ su: Krapinsko-zagorska županija i Savez pčelarskih udruga Krapinsko-zagorske županije a domaćin izložbe Udruga pčelara Krapina iz Krapine.

Ocjenjivanje meda se provodi u dvije odvojene kategorije: med proizveden s pašnog područja unutar teritorija Krapinsko-zagorske županije te med proizveden s pašnog područja izvan teritorija Krapinsko-zagorske županije.
Na ocjenjivanje za bilo koju od navedenih kategorija mogu se prijaviti pčelari koji imaju prebivalište u Krapinsko-zagorskoj županiji ili pčelari koji imaju prebivalište izvan Krapinsko-zagorske županije, ali su članovi jedne od pčelarskih udruga sa sjedištem u Krapinsko-zagorskoj županiji i imaju registrirani pčelinjak na području Krapinsko-zagorske županije.

Uzorci meda se razvrstavaju u kategorije prema botaničkom podrijetlu: nektarni (uniflorni i multiflorni) i medljikovac (medun).

Uzorci moraju biti dostavljeni u dvije staklene teglice (staklenke) zapremine od 370 ml (450 grama), te u jednoj staklenoj teglici od 720 ml (900grama), svaka zatvorena novim metalnim poklopcem bez oznaka, odnosno litografije.
Kotizacija za sudjelovanje iznosi 15,00 eur¹/113,02 kuna po uzorku meda.

Dostava uzoraka od strane pčelarskih udruga je 10. listopada 2023. godine u Krapinsko-zagorsku županiju, Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu, Krapina, Ljudevita Gaja 2, prvi kat.
Da bi se dodijelile nagrade za kategoriju meda proizvedenog izvan pašnog područja Krapinsko-zagorske županije i od pčelara izvan Krapinsko-zagorske županije, mora biti ocjenjeno barem 3 uzorka meda, bez obzira na vrstu.
-Pozivamo sve pčelare i pčelarke da se uključe u XXI. Ocjenjivanje i izložbu meda Krapinsko-zagorske županije. U slučaju potrebe za dodatnim informacijama možete kontaktirati na broj telefona 049/329-049, 049/329-084 ili na email [email protected] – kažu u KZŽ, a na županijskim web stranicama mogu se pronaći svi detalji javnog poziva.