Petar Grljač ipak putovao - službeno

Autor

Ondašnji direktor Komusa iz Donje Stubice Petar Grljač putovao je sa mnom više puta po europskim metropolama, i to u Nje

p_775738grljac_pero.jpg
Ondašnji direktor Komusa iz Donje Stubice Petar Grljač putovao je sa mnom više puta po europskim metropolama, i to u Njemačku, Italiju, Austriju, Češku i Madžarsku.



Naime, poduzeće kojemu je bio na čelu zainteresiralo se za uvođenja kartičnih plinomjera jer su imali problema u naplati plina. Zato smo putovali na prezentacije takvih sustava, za koje sam ja i moje poduzeće Petprom zastupnik u Hrvatskoj - kazao je na zlatarskome Županijskom sudu dr. Ivica Petriš na suđenju bivšoj upravi Komusa. Ponovio je da je Grljač sigurno bio u navedenim zemljama jer ga je i on vozio u svojemu automobilu.

Svjedočenjem sveučilišnog profesora Petriša, naime, dogodio se obrat u suđenju bivšim predsjednicima Uprave Komusa Petru Grljaču (60) i Josipu Hrenu (52), te dvjema bivšim članovima Uprave Andri Pikecu i Marijani Čulig. Grljača se u optužnici tereti da je podizao enorme iznose na ime dnevnica i troškova putovanja, ukupno 268 tisuća kuna.

Najspornija su njegova putovanja Europom za kojih dosada nije bilo dokaza, jer je Grljaču otkad je smijenjen s čelnog mjesta Komusa zabranjen ulazak u tvrtku i pribavljanje dokaza u njegovu korist. Hrena se pak tereti da je primao dnevnice i putne troškove, ukupno oko 34 tisuće kuna, za vrijeme dok je bio na bolovanju. No, tijekom suđenje čulo se da je Hren uistinu radio iako je bio bolestan. Pikec i Čuligova nalaze se na optuženičkoj klupi jer su potpisivali navodno fiktivne naloge.

Izvor: Vjesnik