Petero Zagoraca na listi HDZ-a u III. izbornoj jedinici

Među petero Zagoraca koji će biti na listi HDZ-a su i dvije Zagorke, ali i dvije osobe koje nisu članovi stranke.

hdz

Iako je jučer HDZ Grada Zaboka na svojoj službenoj facebook stranici objavio kako će za rujanske parlamentarne izbore listu HDZ-a u III. izbornoj jedinici nositi Sunčana Glavak, nositelj liste i prvi na listi ipak će ponovo biti član nacionalnog Predsjedništva i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a KZŽ Žarko Tušek.

Iza njega, na drugom mjestu, bit će Anđelko Stričak, šef HDZ-a Varaždinske županije, a treći dosadašnji ministar gospodarstva Darko Horvat. Četvrti je Josip Križanić, a glasnogovornica Vlade Sunčana Glavak naći će se na petom mjestu.

Kako doznaje Zagorski list, iako HDZ na izbore izlazi samostalno, bez koalicijskih partnera, za Zagorje je posebno zanimljivo da se na šestom mjestu HDZ-ove liste našao još jedan Zagorec i to Stanko Belina, predsjednik Hrvatske kajkavske stranke, nekadašnjeg ZDS-a.

Na sedmom mjestu, očekivano, bit će HDZ-ov načelnik Konjščine Mirko Krznar, a svojevrsno je iznenađenje da je na desetom mjestu Nevenka Benić iz Krapine, koja nije član stranke i koja je bila pomoćnica SDP-ovog ministra branitelja Freda Matića, a koju je na toj funkciji ostavio i HDZ-ov ministar branitelja Tomo Medeved.

Na trinaestom mjestu izborne liste u III. izbornoj jedinici bit će predsjednica zabočkog HDZ-a Martina Rubil Skitanić.

NAjčitanije