Peti znanstveni skup o kajkavskom jeziku

Autor

Hrvatska udruga „Muži zagorskog srca“ u suorganizaciji sa Društvom za kajkavsko kulturno stvaralaštvo ove go

p_449962Fureš Rajko Fotografija (400 x 600).jpg
Hrvatska udruga „Muži zagorskog srca“ u suorganizaciji sa Društvom za kajkavsko kulturno stvaralaštvo ove godine organizira jubilarni peti znanstveni skup pod nazivom „Kajkavski jezik, književnost i kultura kroz stoljeća“ u ponedjeljak 04.09.2006., a u sklopu Tjedna kajkavske kulture u Krapini.


Ovogodišnji znanstveni skup okupit će najeminentnije stručnjake s područja proučavanja, očuvanja te revitalizacije kajkavskog jezika, književnosti i kulture. Na dosadašnja četri znanstvena skupa iznjedreno je nekoliko hvale vrijednih inicijativa, među kojima se posebice istiću inicijativa o uvođenju kajkavskog jezika kao izbornog u nastavi učenika osnovnih i srednjih škola na kajkavskom govornom području te inicijativa o utemeljenju znanstvenog Instituta za kajkavski jezik, književnost i kulturu.

Posebnu težinu ovogodišnjem jubilarnom petom znanstvenom skupu daje i najavljeno izlaženje zbornika radova sa svih dosadašnjih simpozija, koji su održavani pod vodstvom eminentnog stručnjaka - prof.dr.sc. Alojza Jembriha.

Sam znanstveni skup Hrvatska udruga „Muži zagorskog srca“ organizira pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske na čelu sa Ministrom mr.sc. Božom Biškupićem te Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa na čelu sa doc.dr.sc. Draganom Primorcem.
NAjčitanije