Peticijom za bolje mirovine

Autor

Danas odlazak u mirovinu izaziva strah, jer je to odlazak u bijedu. U Ustavu RH stoji da je Hrvatska socijalna država, n

penzioneri1.jpg
Danas odlazak u mirovinu izaziva strah, jer je to odlazak u bijedu. U Ustavu RH stoji da je Hrvatska socijalna država, no postavlja se pitanje kakva je to država koja uređuje najosjetljivije zakone za najširi sloj građanstva na način da su zdravlje i dostojanstven život u mirovini samo i isključivo privilegij bogatih građana - rekao je povjerenik SSSH za Krapinsko-zagorsku županiju Leo Jakušić na konferenciji za novinare održanoj u Krapini, na kojoj se govorilo o sindikalnim aktivnostima vezanim uz reformu mirovinskog i zdravstvenog sustava.

Naime, kako bi spriječili pogreške učinjene u mirovinskoj reformi, Savez samostalnih sindikata Hrvatske, Nezavisni hrvatski sindikat, Hrvatska udruga sindikata i Sindikat usluga UNI-CRO pokrenuli su kampanju kojom žele izvršiti pritisak na Vladu i Sabor te upoznati najšire građanstvo i radništvo s reformama te ih senzibilizirati na spomenuti problem.

SSSH provodi kampanju na više načina.

Organizirano je potpisivanje peticije na javnim mjestima u Zaboku, Krapini i Zlataru, svakodnevno se peticija može potpisati i u svim uredima SSSH na području ove županije, a potpisivanje peticije pokrenut će se i u ustanovama s velikom frekvencijom građana. Rekavši da sindikati jednostavno ne žele pristati na zdravstvo po načelu “tko ima novca - tome i zdravlje”, Jakušić je pozvao građane da potpišu peticiju.

Izvor: Jutarnji list
NAjčitanije